Αυτοδιοίκηση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να επαναλειτουργήσει το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας‏

epi-thermo-sxoleio

Την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Θέρμου ως Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας ζητούν με αναφορά τους στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος. Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου, με την οποία ζητείται η ανάκληση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας και η επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Θέρμου, καθώς η απόφαση αυτή στερεί από τους μαθητές, και μάλιστα τους πιο αδύναμους, τη δυνατότητα στήριξής τους στα μαθήματα που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το υπουργείο Παιδείας δεν επέλεξε το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013 – 2014, παρόλο που είχαν δηλώσει ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα 30 και πλέον μαθητές και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περισσότερα από 10 τμήματα. Οι μαθητές αυτοί καλούνται τώρα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Καινουρίου, πράγμα αδύνατον καθώς η μεγάλη απόσταση και η έλλειψη συγκοινωνίας δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν μετά το μάθημα στα χωριά τους.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή αφαιρεί από τους αδύνατους μαθητές τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα μαθήματα που έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν και πλήττει, στην πραγματικότητα, τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Καλεί, δε, το υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του Γυμνασίου Θέρμου ως Κέντρου Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button