Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Οι «ηχηρές» επιστροφές στα κοινοβουλευτικά έδρανα – Τα 7+1 πρόσωπα από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Comeback κάνουν στη βουλή μια σειρά από πολιτικοί που εξελέγησαν στις εκλογές της Κυριακής 7ης Ιουλίου με πρώτον- φυσικά- τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα, τελευταία φορά που εξελέγη βουλευτής Αχαΐας ο Γ. Παπανδρέου ήταν στις εκλογές του Ιουνίου 2012, καθώς στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν κατάφερε να μπει στη βουλή ως αρχηγός του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν μετείχε στις εκλογές.


Τώρα εξελέγη βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

«Ηχηρή» επιστροφή είναι και εκείνη του πρώην υπουργού και για χρόνια βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, που τελευταία φορά που εξελέγη βουλευτής ήταν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Και αυτό διότι στις εκλογές του 2012 συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Κοινωνικής Συμφωνίας που δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή.

Στις εκλογές του 2015 δεν συμμετείχε σε καμία από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης επιστρέφει στη Βουλή, μέλος της οποίας ήταν από το 2004 μέχρι το 2015, καθώς τελευταία φορά που εξελέγη βουλευτής ήταν τον Ιούνιο του 2012 με το ΠΑΣΟΚ και πάλι στην Αιτ/νία.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν μπήκε στη Βουλή, καθώς το κόμμα στο οποίο συμμετείχε, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν «έπιασε» το 3%, ενώ τέλος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ).

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του κόμματος, επιστρέφει και εκείνη στη Βουλή μετά το 2009 όταν και εξελέγη τελευταία φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά βέβαια ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και επίσης γραμματέας του κόμματος το 2008, επιστρέφει ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εξελέγη στη Β’ Πειραιά. Ο κ. Ραγκούσης εξελέγη για πρώτη και τελευταία φορά- μέχρι σήμερα- βουλευτής στις εκλογές του 2009 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στις διαδοχικές εκλογές που έλαβαν χώρα στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου 2012 δεν εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών.

Η Φωτεινή Πιπιλή εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές του 2007, του 2009 και στις διπλές εκλογές του 2012, ωστόσο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2015 και τώρα επιστρέφει και πάλι ως βουλευτής Α’ Αθηνών.

Ο Θάνος Πλεύρης επιστρέφει στη Βουλή με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών καθώς τελευταία φορά που εξελέγη βουλευτής ήταν στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 όταν εξελέγη βουλευτής πρώτος ανάμεσα στους υποψήφιους του ΛΑΟΣ.
Στις εκλογές του Μαΐου 2012 συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, που δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή, για να συμπράξει στη συνέχεια με τη ΝΔ στις εκλογές του 2012, όπου και κατετάγη πρώτος επιλαχών βουλευτής.
Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 ορκίστηκε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ν.Δ. αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα για αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν.

Επιστρέφει τέλος στη Βουλή και ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Επιχειρηματικότητας Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία για τελευταία φορά στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Ο κ. Λιβανός εκλέγεται και πάλι με τη ΝΔ στο Νομό Αιτ/νίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button