ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Voucher 200 ευρώ και σε εκπαιδευτικούς

Έρχεται voucher για εκπαιδευτικούς που θα αφορά αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Voucher για τους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Τα voucher των 200 ευρώ θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατίθεται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι επιταγές (voucher) αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού θα δοθούν με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται στους εκπαιδευτικούς δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανεξαρτήτως κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω αυτού του προγράμματος πάνω από 500.000 νέες και νέοι ηλικίας 4 – 24 ετών έχουν ήδη λάβει voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (λάπτοπ, τάμπλετ, κτλ). Το πρόγραμμα υπερβαίνει τα 140 εκατ. ευρώ.

Κεραμέως: Προτεραιότητά μας η στήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ” επιδιώκουμε, μαζί με τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, να στηρίξουμε περαιτέρω στη νέα ψηφιακή εποχή το έργο του ανθρώπινου δυναμικού μας, που αποτελεί και το πιο σπουδαίο κεφάλαιό μας. Επιμορφώνουμε, εξοπλίζουμε, εξελίσσουμε, στηρίζουμε. Κάνουμε ένα ακόμη βήμα για το σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».

πηγή: dikaiologitika.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button