Αθλητισμός

Βόνιτσα ΠΑΣ Αμβρακικός- Χτίζοντας μια ομάδα…

spo-pas-ambrakikosΤα τελευταία χρόνια που άπαντες αρχίζουν να αναθεωρούν την ζωή μέσα από τα λάθη του παρελθόντος, τις προσπάθειες ανάδειξης τόσο και προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, την ανυπαρξία βάσης, στήριξης, υποδομής και θεμελίων, ο κόμπος όπως ήταν φυσικό έφτασε και στο ποδοσφαιρικό χτένι.
Οι ερασιτεχνικές ομάδες έχουν αρχίσει και αναθεωρούν πλέον τις οδούς που πορεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν αρχίσει κι αυτές να επιστρέφουν στις πατροπαράδοτες και πάντα επιτυχημένες συνταγές των παλαιών ετών. Ανάμεσα σε αυτούς και η ομάδα του ιστορικού ΠΑΣ Αμβρακικού.

Αυτό ήταν και το πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης που ανέλαβε την περσινή χρονιά την ομάδα της Βόνιτσας. Η οργάνωση των μικρών τμημάτων, το χτίσιμο δηλαδή των θεμελίων. Πριν όμως μιλήσουμε για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Αμβρακικού, μπορούμε να δούμε και το παράδειγμα της αντρικής ομάδας, που με μετρημένες αλλαγές, με ουσιώδες κινήσεις, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, χωρίς υπερβολές, που μπορεί να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και να έχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην Α’ ΕΠΣ Π/Λ.
Ο Άρης Φερεντίνος, ένας ψημένος προπονητής στην κατηγορία, με αγάπη και γνώση για το έργο του, με δυο φορές αγάπη για τον Αμβρακικό, έκανε το βήμα της επιστροφής με το σύνθημα της διοίκησης στα χείλη του, «Να φτάσουμε τον Αμβρακικό εκεί που αξίζει, βάσει της ιστορίας και του ονόματός του».
12208129_935910536446342_457992453_n
Με παίκτες σημαία για την ομάδα, που η αγάπη τους για το σύλλογο αποδεικνύεται κάθε φορά στον αγωνιστικό χώρο. Με παίκτες που δίνουν το παράδειγμα, τόσο στους νεοφερμένους όσο και στους πιτσιρικάδες, που είτε τώρα παίρνουν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής, είτε παρακολουθούν από την εξέδρα την ομάδα που θέλουν να γίνουν μέλη της, να τιμήσουν όπως και να τιμηθούν από τη φανέλα της, ξεκινά ο ΠΑΣ Αμβρακικός μια νέα σελίδα στην ιστορία του.
Το σύνθημα όμως της προσπάθειας του χτισίματος της ιδανικής ομάδας για κάθε Βονιτσάνο, συνοδεύεται και από το «σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι», της ένωσης αθλητικών ακαδημιών του ΟΠΑΠ, ένα σημαντικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και φυλάσσει υπό τη σκέπη του 125 ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη τη χώρα.
12226905_935910266446369_1834808760_n
Όμως ας δούμε τι μας είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Αμβρακικού Δημήτρης Πανταζής γι’ αυτή την νέα και υγιή προσπάθεια του συλλόγου:
“Ξεκινήσαμε την περσινή χρονιά με τους Στάθη Τσώλη, Γιώργο Τατσωνα, με τον Σπύρο Μαϊδα και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε από τη θέση μας την ομάδα του Αμβρακικού να σταθεί και πάλι στα πόδια της, με τις δικές της δυνάμεις, με τα δικά της παιδιά. Βέβαια αυτό θέλει κάποιο χρόνο για να επιτευχθεί, δηλαδή να ετοιμαστούν νέοι ποδοσφαιριστές για να επανδρώσουν την αντρική ομάδα. Γι’ αυτό δώσαμε βάση περισσότερο στο να εξελίξουμε τις ακαδημίες του Αμβρακικού, να ανοίξουμε την πόρτα σε περισσότερες ηλικίες, ξεκινώντας από τζούνιορ και 5-9 ετών, προπαίδων και τέλος παίδων. Το εγχείρημα καλά κρατεί, έχοντας αυτή τη στιγμή γύρω στα 70 παιδιά σε όλα τα παιδικά μας τμήματα, με προπονητές τον Άρη Φερεντίνο που είναι και στην ανδρική όπως γνωρίζουν όλοι, καθώς και τον Βαγγέλη Δρίβα.
Η μεγαλύτερή μας επιτυχία μέχρι τώρα είναι ότι οι ακαδημίες του Αμβρακικού έγιναν μέλος στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, που όπως πολλοί θα γνωρίζουν, μόνο οφέλη μπορεί να έχει ο σύλλογος από αυτό. Φράσεις όπως ‘σήμερα αθλητές, αύριο καλύτεροι άνθρωποι’ και ‘στόχος μας η νίκη… του ευ αγωνίζεσθαι’ δείχνουν τους σκοπούς του προγράμματος στην ανάπτυξη των παιδιών σαν άνθρωποι και όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το πρόγραμμα προσφέρει επιστημονική υποστήριξη, αλλά ακόμα και ιατρική κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου παιδιού και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

12212395_935910489779680_2057198012_n
Οι γονείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, γι’ αυτό και είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των παιδιών. Οι πιτσιρικάδες είναι ενθουσιασμένοι με τις ομάδες τους και τις προπονήσεις τους και σίγουρα περνούν το χρόνο τους όπως πρέπει να κάνει ένα παιδί, χωρίς υπολογιστές και τηλεοράσεις, μα με παιγνίδι και αθλητισμό.
Εγώ θέλω να κάνω έκκληση προς την κοινωνία της Βόνιτσας, προς όλους, είτε αυτοί είναι γονείς, είτε φίλοι της ομάδας, είτε φίλοι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του συλλόγου μας για να φτάσουμε όλοι μαζί τον ΠΑΣ Αμβρακικό εκεί που βρισκόταν κι εκεί που είναι η θέση του. Και επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα, τους χορηγούς μας, γιατί χωρίς τη δική τους βοήθεια και στήριξη δεν θα ήμασταν σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε τώρα».
sportime24

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button