Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βόνιτσα: Ημερίδα από Επιτροπές Ειρήνης για τον ρόλο της βάσης του Ακτίου

Οι Επιτροπές Ειρήνης Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Πρέβεζας διοργανώνουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 5:30 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΛΑΪΣ στη Βόνιτσα, ημερίδα με θέμα:

«Η βάση του Ακτίου ορμητήριο πολέμου: Οι εξελίξεις στην περιοχή, η εμπλοκή της Ελλάδας και οι κίνδυνοι για τους λαούς»


Η κεντρική εισήγηση θα γίνει από τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ και θα ακολουθήσουν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Γρηγόρης Συμεωνίδης, αντισμήναρχος ιπτάμενος ε.α.: «Η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ: Οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στην περιοχή και ο ρόλος της βάσης του Ακτίου»
  • Κώστας Σιέτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Πολεμική Βιομηχανία»
  • Κώστας Δρόσος, Συνταξιούχος δάσκαλος, πολεμιστής στην Κύπρο, παρασημοφορημένος για την δράση του το 1974 με το «Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων», μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Αιτωλοακαρνανίας : «Όταν μιλάνε για ειρήνη, οι διαταγές επιστράτευσης έχουν ήδη υπογραφεί…». Τι δείχνει η εμπειρία από Ουκρανία, Παλαιστίνη.
  • Νεφέλη Τσέτικα, μαθήτρια, μέλος του 15μελούς του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου: «Οι αγώνες και οι αναζητήσεις της νέας γενιάς δεν χωρούν στο ¨σχολείο της αγοράς¨ και της ιστορικής παραχάραξης»
  • Βιβή Σταματέλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λευκάδας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ: «Ο ρόλος του αντιπολεμικού κινήματος σήμερα και η αναγκαιότητα ενίσχυσης της δράσης των Επιτροπών Ειρήνης»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Για τις ανάγκες των μετακινήσεων λεωφορεία θα αναχωρήσουν από:

  • Μεσολόγγι 15.30 στον Βασιλόπουλο
  • Αιτωλικό 15.50 στο σταθμό του ΚΤΕΛ
  • Αγρίνιο 16.30 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

epitropes eirinis aktio2

Χορηγούμενη
600x338 2025 Τοπική Διαφήμιση
χαλιμουρδας εκο Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button