Δυτική Ελλάδα

«Βομβαρδισμός αρνητικών αποφάσεων για το Μεσολόγγι»

κοι-dikigorikos-mesΔηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Γιάννη Ατσαλάκη για Τ.Ε.Ι., Δ.Ο.Υ. και  ΟΑΕΕ  Μεσολογγίου.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου καταδικάζει με τον πλέον πιο απερίφραστο τρόπο τον «βομβαρδισμό» αποφάσεων της Κυβέρνησης, διακριτικά και βάναυσα σε βάρος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και της περιοχής μας για:

1. Το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, τρίτο στη σειρά αξιολόγησης πανελλαδικά, συγχωνεύεται και υπάγεται στο δέκατο στη σειρά Τ.Ε.Ι. Πατρών, στο νέο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα. Εγκρίθηκε τελικά και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (132/2013) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προεδρικού Διατάγματος, παρά τις πλημμέλειες που διαπίστωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα) μετά από αβάσιμο, ανυπόστατο και απαράδεκτο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Με αφορμή το ανωτέρω ο Δ.Σ. Μεσολογγίου καταθέτει Αίτηση Ακυρώσεως στο ΣτΕ και Ασφαλιστικά Μέτρα για το μεταφερόμενο Τμήμα (ΘΕΚΑ), καθώς και μήνυση κατά του Γ.Γ. και κάθε υπεύθυνου.

2. Επίσης, η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, που και αυτή διαθέτει υπερσύγχρονα ιδιόκτητα κτίρια και υποδομές υποδοχής, με «ορθή επανάληψη» απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Οικ. που προέβλεπε στην μεταφορά των Τμημάτων Δικαστικού – Ελεγκτικού της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, αντιστράφησαν με μικροκομματικές παρεμβάσεις και υπολογισμούς που παραβιάζουν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια (όπως στο Τ.Ε.Ι.) και φεύγουν από το Μεσολόγγι για Αγρίνιο, σε μισθωμένους χώρους επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους πολίτες.

3. Τα ίδια σχεδιάζονται για τα γραφεία του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) Μεσολογγίου που διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια να κλείσει και να μεταφερθεί στο Αγρίνιο.

Σε όλα αυτά οφείλουμε με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ να αντιπαλέψουμε πολιτικά, νομικά και δυναμικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button