Δυτική Ελλάδα

Βλέπουν προδιαγεγραμμένες απολύσεις

Με έγγραφο τους προς τον κ. Κατσιφάρα, οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας, εκφράζουν την αντίθεση τους στην λειτουργία της Ομάδας Εργασίας, για την αξιολόγηση των δομών της Περιφέρειας

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου των εργαζομένων:
“Ενημερωθήκαμε, από το με αριθμό 408 / 7-2-2013 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις ενέργειες σας να συμπεριλάβετε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των πρώτων εκ των αξιολογούμενων φορέων προκειμένου να  “διευκολυνθεί” – όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά – η αξιολόγηση των δομών της.

Προχωρήσατε δηλαδή σε αυτή την ενέργεια μονομερώς, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των εργαζομένων και εκ των υστέρων μας καλείτε να συναινέσουμε και να συμμετάσχουμε με εκπρόσωπο μας στην Ομάδα Εργασίας που θα συσταθεί για την – κατά την επιταγή της συγκυβέρνησης, της τρόικα και των μηχανισμών του Κεφαλαίου (Ε.Ε , Δ.Ν.Τ, Ε.Κ.Τ) – δήθεν αξιολόγηση των δομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χωρίς προφανώς να υπάρχει καμιά περίπτωση διαπίστωσης έλλειψης προσωπικού παρά μόνο προδιαγεγραμμένη μείωση του προσωπικού με απολύσεις.

Με δεδομένη την αποτυχία της ήδη συγκροτημένης Επιτροπής αναδιαμόρφωσης του Οργανισμού της Π.Δ.Ε., η οποία δεν έχει συνεδριάσει εδώ και 15 μήνες, προφανώς με δική σας ευθύνη, δεν  μπορούμε σε καμιά περίπτωση να πιστέψουμε ότι οι προθέσεις της νέας επιτροπής προμηνύουν αίσια αποτελέσματα για τους εργαζομένους. Αντίθετα θα τους φέρει πιο κοντά  στην απόλυση και όπως είναι  αυτονόητο δεν θα συναινέσουμε σε αυτές τις διαδικασίες.

Με βάση το ΟΜΟΦΩΝΟ Ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης σας καλούμε να μην  προχωρήσετε σε καμιά πράξη επικύρωσης οποιασδήποτε απόφασης – εισήγησης της παραπάνω επιτροπής, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να κληθούν εκεί οι εκπρόσωποι των εργαζομένων για να καταθέσουν εκ νέου τις απόψεις και τις προτάσεις τους  για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπαρχόντων δομών της Π.Δ.Ε.”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button