ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Βιβλίο για τους ευεργέτες του Μεσολογγίου

pol-biblio-evergetes-mesΤο βιβλίο των Χρ. Σιάσου και Θ. Μυλωνά που αποτελεί έκδοση του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου με τίτλο «Οι ευεργέτες του Μεσολογγίου» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 8:15 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο πλαίσιο των φετινών Εορτών Εξόδου.

Για την εκδήλωση επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Λαογραφικος – Πολιτιστικός Σύλλογος:

« Όνειρο και επιθυμία μας ήταν πάντα μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του  Λαογραφικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου να καταπιαστούμε και να αναδείξουμε τους ανθρώπους εκείνους  που με κόπους και θυσίες προχώρησαν σε πράξεις ευεργεσίας, προσφέροντας σπουδαία υλική αρωγή και άλλες  πολύτιμες υπηρεσίες  προς την Πόλη του Μεσολογγίου που μέχρι σήμερα καμιά Αρχή αυτού του τόπου δεν έπραξε. Η εργασία μας αυτή είναι βασισμένη μέσα από μια πλούσια βιβλιογραφία, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, επίσημα έγγραφα, σημειώματα και έγκυρες  πληροφορίες που μας παρασχέθηκαν,  καθώς  και μαρτυρίες προσώπων. Είμαστε ευγνώμονες  για την πολύτιμη βοήθεια όλων των παραπάνω φίλων τους οποίους  δημόσια τους ευχαριστούμε.

Ο ευεργετισμός στην σύγχρονη Ελλάδα, στην Ελλάδα της κρίσης,  θα πρέπει να γιγαντωθεί και να πάρει καταλυτική θέση μέσα στην κοινωνία μας  έτσι ώστε να μπορέσουμε και σήμερα να μιλάμε  για Χατζηκωσταίους, Ζωσιμάδες, Σελίβους  και άλλους γνήσιους πατριώτες.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button