Διαμαρτυρία για τα βιορευστά σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Φυτειών

Σήμερα Τρίτη 7 Μάιου 2019 στις 13:15 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολειό Φυτειών, στάση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση των μονάδων καύσης βιορευστών.

Σύσσωμοι και ανάστατοι οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Φυτειών, διατρανώνουν την απόλυτη άρνηση και εναντίωση τους στην επιχειρούμενη εγκατάσταση των τριών ρυπογόνων μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.


Η ανακοίνωση:

Η εγκατάσταση των μονάδων καύσης βιορευστών αποτελεί με βεβαιότητα την κερκόπορτα για μετατροπή του τόπου μας σε βιομηχανική περιοχή και σε «χαβούζα» κάθε φύσεως αποβλήτων (εκκρεμεί ικανός αριθμός άλλων παρόμοιων αιτήσεων στην περιφέρεια).

Και όλα αυτά, παρά τη ρητή εναντίωση των τοπικών αρχών και κοινωνιών αλλά και σε πλήρη αδιαφορία για την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, την ποιότητα ζωής μας, το φυσικό τοπίο, το περιβάλλον και τη γεωργοκτηνοτροφική και μελισσοκομική παραγωγή, που αποτελεί το μοναδικό πόρο ζωής για τους κατοίκους της πολυπληθούς κοινότητάς μας αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων Παπαδάτου, Μπαμπίνης, Μαχαιράς, Σκουρτού, Χρυσοβίτσας και Προδρόμου.

Δηλαδή κατά σαφή παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και βασικής υποχρέωσης και μέριμνας της πολιτείας.

Δηλώνουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την παραπάνω καταστροφή της ζωής, του μέλλοντος και της προκοπής των παιδιών μας και θα αγωνιστούμε σθεναρά και με κάθε αγωνιστικό τρόπο και μέσον ώστε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή μας, που θα οδηγήσει σε ερήμωση του τόπου μας.

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα με τη συμμέτοχη των γονέων, των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των κατοίκων και των παρακάτω φορέων.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δημοτικό Σχολείο Φυτειών καύση βιορευστών Φυτείες