ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Video: Ξεκίνησε το μπάζωμα του κρατήρα στις Φυτείες-γεωλόγοι παρακολουθουν την εξέλιξη

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επιχωμάτωση του τεράστιου κρατήρα που δημιουργήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στις Φυτείες Ξηρομέρου, όταν το έδαφος υποχώρησε ξαφνικά, αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι νόμιζαν πως έγινε σεισμός, λόγω του έντονου θορύβου που δημιουργήθηκε.

Από το γεωλογικό φαινόμενο τρεις οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Όπως έγινε γνωστό, η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης αποστέλλοντας τον κ. Παναγιώτη Πάσχο, Δρ Γεωλόγο της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία την ίδια κιόλας ημέρα της δημιουργίας του κρατήρα.
Ο κ. Πάσχος είχε δηλώσει πως χωματουργικά μηχανήματα θα αρχίσουν να μεταφέρουν υλικά, ώστε να γίνει η επιχωμάτωση της καταβόθρας που έχει σχηματιστεί. Τα μηχανήματα θα προσθέτουν υλικά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι «είναι κάτι, το οποίο είναι δυναμικό, έχει ακόμα μια κινητικότητα και δεν ξέρουμε πώς θα «συμπεριφερθεί» το υπέδαφος. Γεμίζοντάς το με το υλικό, θα παρακολουθούμε πώς θα συμπεριφερθεί, μέχρι να ισορροπηθεί η κατάσταση».

Το video του Χρήστου Στρατουλάκου:

@apohxos.gr Διαβάστε περισσότερα στο apohxos.gr #apohxosgr #2025 #apohxos #reportage #apohxos_gr #news #aitoloakarnania ♬ πρωτότυπος ήχος – Apohxos.gr

Χορηγούμενη
600x338 2025 Τοπική Διαφήμιση
χαλιμουρδας εκο Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button