ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Video: Τι είπαν η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου και ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ για τη δίκη των μαθητών

Δ. Γεωργιάδη: «Στη δίκη έπρεπε να είναι οι γονείς και όχι οι μαθητές»-Β. Τσούκας: «Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο»

Ένοχοι κρίθηκαν εννέα μαθητές από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου για τη κατάληψη στην οποία προχώρησαν τον Οκτώβριο του 2020.

Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δέσποινα Γεωργιάδη αναφέρθηκε στο κανάλι Ionian στους λόγους που προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς, που οδήγησε τους μαθητές στο εδώλιο.


Η κ. Γεωργιάδη επέμεινε στις απόψεις της, είπε πως τις προηγούμενες μέρες απο αγνώστους είχαν προκληθεί φθορές στο σχολείο, αν και τη μέρα της κατάληψης, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αναφέρθηκε ακόμη στις ενέργειές της, υποστηρίζοντας πως προηγήθηκαν εργώδεις προσπάθειες της, ώστε να αποφευχθούν οι καταλήψεις. Είπε ακόμη ότι η ατμόσφαιρα “επηρεάζονταν» απο εξωσχολικούς, και πως εν γνώση της το υποστήριξε αυτό. Υποβάθμισε μάλιστα τις αντιδράσεις για την δίκη, λέγοντας πως γίνονται για «συγκεκριμένους λόγους».

Είπε ακόμη πως στο δικαστήριο «έπρεπε να βρίσκονται οι γονείς και όχι οι μαθητές».

Τελείως διαφορετική άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας. Τόνισε πως είναι απαράδεκτο να οδηγούνται στην Αστυνομία και στα δικαστήρια μαθητές. «Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας, με εκπαιδευτικούς και μαθητές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούκας:

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button