ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Βγαίνει από τη φυλακή ο Σαρκοζί μετά από μόλις 20 μέρες: Η δικαστική επιτήρηση και ο απίστευτος όρος

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αναμένεται να βγει από τη φυλακή σήμερα. Την αποφυλάκιση του Νικολά Σαρκοζί, υπό αυστηρή δικαστική επιτήρηση,  αποφάσισε το εφετείο του Παρισιού έπειτα από αίτηση του πρώην προέδρου της Γαλλίας, ο οποίος φυλακίστηκε στις 21 Οκτωβρίου για να εκτίσει ποινή 5ετούς κάθειρξης στις φυλακές La Santé της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Σαρκοζί έμεινε στη φυλακή, σε συνθήκες απομόνωσης για την ασφάλειά του, επί 20 μέρες. Ένας από τους πρώτους όρους που έγινε γνωστός και προκαλεί εντύπωση είναι η απαγόρευση να συναντάται με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος υπουργός είχε επισκεφθεί τον κρατούμενο Σαρκοζί στη φυλακή προκαλώντας σάλο στη Γαλλία.


Νωρίτερα, ο ίδιος, κατά την ακρόασή του από το αρμόδιο δικαστήριο, είχε περιγράψει μέσω βιντεοκλήσης πώς βιώνει την κράτησή του. Η φυλακή είναι “πολύ σκληρή” και “εξαντλητική”, είπε το πρωί ο Νικολά Σαρκοζί.

Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να συζητήσουμε την ουσία της υπόθεσής μου. Αλλά ποτέ δεν είχα την ιδέα ή την τρελή πρόθεση να ζητήσω χρήματα από τον Καντάφι. Και ποτέ δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έκανα. Πάντα ανταποκρινόμουν σε κάθε κλήτευση από το δικαστήριο.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα τα 70 και θα βίωνα τη φυλακή. Είναι μια επιβεβλημένη δοκιμασία. Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολοΑφήνει το σημάδι του σε κάθε κρατούμενο επειδή είναι εξαντλητικό. Έχω επίγνωση της σοβαρότητας των κατηγοριών εναντίον μου, αλλά τρεις εβδομάδες στη φυλακή La Santé δεν θα αλλάξουν τη στάση μου. Είμαι Γάλλος, κύριε Πρόεδρε, η οικογένειά μου είναι στη Γαλλία.

Και θα σεβαστώ όλες τις υποχρεώσεις που μου επιβάλλονται». Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο προσωπικό της φυλακής που επέδειξε εξαιρετική ανθρωπιά και έκανε αυτόν τον εφιάλτη υποφερτό».

THE TOC.GR

Χορηγούμενη
600x338 2025 Τοπική Διαφήμιση
χαλιμουρδας εκο Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button