Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις μετά από ελέγχους σε φορτηγά στην Ιόνια Οδό

"Καμπάνα" με πρόστιμα και αφαιρέσεις πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων οι αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων εντόπισαν στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2019, στην Ιόνια Οδό δύο φορτηγά οχήματα για τα οποία προέκυψαν τα εξής.

• Το πρώτο φορτηγό, το οδηγούσε αλλοδαπός στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και έπειτα από έλεγχο σε συνεργασία με το Κέντρο Επαφής του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό δεν έπρεπε να κυκλοφορεί διότι είχε αποσυρθεί στην Χώρα ταξινόμησής του.

• Στο δεύτερο φορτηγό από την εξέταση των φύλλων καταγραφής ταχύτητας διαπιστώθηκε σκόπιμη επέμβαση στον ταχογράφο, με τοποθέτηση μαγνήτη. Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν η μη καταγραφή της δραστηριότητά του οδηγού (όπως ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, ταχύτητα οχήματος, ένδειξη χιλιομέτρων κ.α.) εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τις Ελεγκτικές Αρχές.

Από το Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, βεβαιώθηκαν και στις δυο περιπτώσεις διοικητικά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν επί τόπου πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, ενώ επιπλέον το φορτηγό που είχε αποσυρθεί ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close