ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βέρες γάμου: είναι μόνο γυναικεία υπόθεση;

Οι βέρες αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της τελετής του γάμου, είτε πρόκειται για θρησκευτικό είτε για πολιτικό. Αυτό το σύμβολο της ένωσης του ζευγαριού έχει μακρά παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ωστόσο, παρόλο που στις μέρες μας οι βέρες φοριούνται και από τις γυναίκες και από τους άνδρες, αυτό δεν ήταν πάντοτε ο κανόνας.

Τα παλαιότερα χρόνια βέρα φορούσε μόνο η νύφηεπειδή με αυτόν τον τρόπο σημαδευόταν η κυριότητα από τον σύζυγό της. Ως εκ τούτου, η προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών κατά τον τελευταίο αιώνα μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση γιατί η ανταλλαγή των δαχτυλιδιών στην τελετή του γάμου έγινε κοινή και για τα δυο φύλα. Ίσως οι κοινές βέρες ήταν ένα σημάδι ισότητας των φύλων, η γυναίκα δεν αποτελούσε πλέον ιδιοκτησία του άνδρα αλλά ήταν ισότιμη με τον σύζυγό της.


Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι άνδρες στην Ευρώπη άρχισαν να φορούν συστηματικά τη βέρα τους από τα μέσα του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα με την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ήταν μια κομβική στιγμή στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού, όταν οι άνδρες που στρατεύονταν επέλεξαν να φορούν τις βέρες τους σαν μια αναμνηστική υπενθύμιση των συζύγων και των οικογενειών που άφησαν πίσω.

Από τότε και έπειτα, ειδικά κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 παρατηρείται το φαινόμενο οι άνδρες να φορούν τη βέρα τους, ως συνέπεια μιας ευρύτερης μόδας στα ανδρικά κοσμήματα. Μαζί με τις αλυσίδες και τα ανδρικά βραχιόλια αυξήθηκε και η δημοτικότητα στις βέρες. Βέβαια δεν λείπουν και πολλές περιπτώσεις ανδρών που δυσανασχετούν ακόμη και σήμερα για την καθημερινή χρήση της.

Σίγουρα η βέρα αποτελεί σημάδι δέσμευσης ωστόσο είναι θέμα προσωπικής επιλογής, το αν θα τη φοράτε καθημερινά. Γι’ αυτό κάθε ζευγάρι πρέπει να διαλέγει τις βέρες του γάμου του με προσοχή ούτως ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό τους γούστο και να χαίρονται να τις φορούν! Εξάλλου οι βέρες είναι ένα κόσμημα που σας συνοδεύει για την υπόλοιπη ζωή και πρέπει να συμβαδίζει με το προσωπικό στυλ!

Στο kosmima24 θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από χρυσές βέρες γάμου σε λευκό, κίτρινο ή ροζ χρυσό 14 και 18 καρατίων, για να διαλέξετε αυτές που θα σας γοητεύσουν! Όμορφα σχέδια σε κλασική ή μοντέρνα γραμμή, λεπτές ή με μεγαλύτερο πάχος, όλες εξίσου φινετσάτες για τα γυναικεία αλλά και τα ανδρικά δάχτυλα! Το προσωπικό του kosmima24 διαθέτει μεγάλη εμπειρία και είναι έτοιμο να συμβουλεύσει κάθε νεόνυμφο ζευγάρι στην επιλογή της βέρας. Επισκεφθείτε το κατάστημα του kosmima24 στην Θεσσαλονίκη ή περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του kosmima24.gr και παραγγείλτε εύκολα τις βέρες που ονειρεύεστε! Η παραγγελία σας αποστέλλεται δωρεάν σε όποιο σημείο της Ελλάδας βρίσκεστε!

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button