ΑγοράΡοή Ειδήσεων

Βέρα και μονόπετρο μαζί: Ιδέες για αρμονικό συνδυασμό τους

Αν υπάρχουν δύο δαχτυλίδια, σύμβολα παντοτινής αγάπης και έρωτα, αυτά είναι το μονόπετρο και η βέρα, δύο μοναδικά κοσμήματα που κάθε γυναίκα λατρεύει να φοράει.

Το μονόπετρο είναι η πρώτη δήλωση της επιθυμίας μια σχέση να κρατήσει παντοτινά. Χαρίζεται από τον άνδρα προς τη σύντροφο του κατά τη στιγμή της πρότασης γάμου και συμβολίζει τη δέσμευση για αιώνια αγάπη. Το κυκλικό σχήμα του – χωρίς αρχή, μέση και τέλος – συμβολίζει την αγάπη χωρίς όρια ενώ το μέταλλο του, άφθαρτος χρυσός, συμβολίζει τη διάρκεια της σχέσης αυτής στο χρόνο.


Η βέρα είναι ένα δαχτυλίδι που η ιστορία κατατάσσει την πρώτη του εμφάνιση περίπου 4800 χρόνια πίσω, στην αρχαία Αίγυπτο, όπου συμβόλιζε σεβασμό και πίστη μεταξύ των συζύγων. Με την πάροδο των χρόνων, ενσωματώθηκε σε όλο και πιο σύγχρονους πολιτισμούς, αλλάζοντας την εμφάνιση και την κατασκευή του, παρέμεινε όμως ένα κόσμημα επισφράγισμα της ένωσης και του δεσμού ενός ζευγαριού.

Συνυφασμένα λοιπόν με το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και χαρακτηρισμένα από έντονες αναμνήσεις, η βέρα και το μονόπετρο είναι δύο κοσμήματα που συχνά ο συνδυασμός τους επιδιώκεται και επιλέγεται σε καθημερινές και μη εμφανίσεις.

Για το λόγο αυτό, θα παρουσιάσουμε τους τρόπους με τους οποίους τα δύο αυτά δαχτυλίδια μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να αναδεικνύουν τη λάμψη τους σε κάθε περίσταση.

  1. Πρώτα το Μονόπετρο

Το μονόπετρο είναι το δαχτυλίδι που λάβατε κατά την πρόταση γάμου και εν συνεχεία η βέρα σας δόθηκε κατά τη τέλεση του μυστηρίου. Βάση λοιπόν της χρονολογικής σειράς προσφοράς τους, τα δύο αυτά δαχτυλίδια μπορούν να φορεθούν με το μονόπετρο πρώτα και τη βέρα από πάνω του.

  1. Διατήρηση της Βέρας

Η βέρα συνήθως είναι ένα κόσμημα το οποίο δεν θέλει να αποχωριστεί μια γυναίκα και που εύκολα ταιριάζει με άλλα δαχτυλίδια και γυναικεία κοσμήματα. Για τον λόγο αυτό μπορεί να φορεθεί αρχικά η βέρα και το μονόπετρο από πάνω, ώστε να μπορεί να εναλλάσσεται ή να αφαιρείται ευκολότερα.

  1. Δεξιά ή Αριστερά

Σύμφωνα με την παράδοση, το μονόπετρο κατά τη στιγμή της πρότασης, προσφέρεται στη μέλλουσα νύφη και τοποθετείται στον παράμεσο του αριστερού χεριού. Κατά την ημέρα του γάμου όμως, μεταφέρεται στον παράμεσο του δεξιού χεριού μαζί με τη βέρα, όπου θεωρείται πως είναι η ορθή θέση τους.

Ανεξάρτητα με το τι προστάζει όμως η παράδοση, τα δύο αυτά δαχτυλίδια μπορούν να φορεθούν σε οποιοδήποτε χέρι και δάχτυλο επιθυμείτε, αρκεί ο συνδυασμός τους να ικανοποιεί την αισθητική σας και να είναι πρακτικός για εσάς.

  1. Διαφορετικοί Συνδυασμοί

Η βέρα και το μονόπετρο είναι δυο εξίσου σημαντικά αλλά εμφανισιακά διαφορετικά δαχτυλίδια. Το μονόπετρο συνηθίζεται να είναι ένα εξαιρετικά λαμπερό κόσμημα, κάποιες φορές με ιδιαίτερο και πληθωρικό σχεδιασμό, ενώ η βέρα αποτελεί ένα πιο λιτό και διακριτικό δαχτυλίδι.

Για το λόγο αυτό το καθένα ξεχωριστά μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με διαφορετικό τύπο κοσμημάτων, καθώς επίσης και να φορεθούν σε άλλα χέρια αν η περίσταση το προστάζει.

  1. Όχι για Όλες τις Ώρες

Συνήθως η βέρα και το μονόπετρο είναι δύο κοσμήματα ιδιαίτερης συναισθηματικής αλλά και σημαντικής οικονομικής αξίας. Αν και ο στόχος είναι να μπορούν να συνδυαστούν με κάθε εμφάνιση και να φορεθούν κάθε στιγμή ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε όπως επιθυμείτε, υπάρχουν κάποιες περιστάσεις στις οποίες θα μπορούσατε να παραλείψετε κάποιο από τα δύο δαχτυλίδια, προς αποφυγή φθορών ή πιθανών απωλειών.

Βασική όμως προϋπόθεση για να συνδυάσετε τη βέρα και το μονόπετρο σας, είναι να το κάνετε με τον τρόπο που σας ευχαριστεί και σας βολεύει. Αποτελούν μοναδικά κοσμήματα, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας  και οφείλετε να τα απολαμβάνετε όσο περισσότερο και με όποιον τρόπο επιθυμείτε.

Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή με λαμπερά μονόπετρα δαχτυλίδια και υπέροχα ζευγάρια βέρες, θα ανακαλύψετε υπέροχους συνδυασμούς και εκπληκτικά κοσμήματα που θα σας συντροφεύουν σε κάθε ξεχωριστή στιγμή σας!

 

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button