Γεγονότα

Βάζουν στο μικροσκόπιο τα «καψώνια»

68724-2

Αντιφατικές μαρτυρίες και πληροφορίες, καταγγελίες που άλλες επιβεβαιώνονται και άλλες διαψεύδονται, σε συνδυασμό με την απουσία οποιουδήποτε ίχνους του αγνοουμένου από τις έρευνες, περιπλέκουν περισσότερο το θρίλερ της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψώνια» και βασανιστήρια σε βάρος του 20χρονου, ενώ και η οικογένεια προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν αυτές στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κρήτη.

«Εχουν ειπωθεί και κάποιες υπερβολές. Τα παιδιά περιγράφουν ορισμένα περιστατικά ως πειράγματα, κυρίως κατά το περυσινό έτος, άλλα τους δίνουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Αξιολογείται και αξιοποιείται κάθε μαρτυρία. Δεν κλείνουμε την έρευνα. Προσπαθούμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη», είπε στο «Εθνος» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στη διερεύνηση της μυστηριώδους υπόθεσης.

Καταθέσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές από τις καταθέσεις συμμαθητών, διδασκόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, συγγενών και άλλων προσώπων, ο ίδιος ο σπουδαστής πέρυσι την άνοιξη, όταν τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής δωματίου απέφευγε να μιλήσει για τα περιστατικά εκφοβισμού του, λέγοντας «παιδιά είμαστε και παίζουμε. Κάποιες φορές ξεφεύγουμε».

Ο Βαγγέλης, μάλιστα, συνέχιζε να συναναστρέφεται την παρέα των Κρητικών, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν συμμαθητές του. Οι ίδιες πηγές τοποθετούν χρονικά τα κρούσματα βίας κυρίως στην περυσινή εκπαιδευτική χρονιά, υποστηρίζοντας πως φέτος κάποιοι τον ενοχλούσαν μόνο σε φραστικό επίπεδο.

Από την πλευρά της οικογένειας του αγνοουμένου γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ειδικά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στην πατρίδα τους την Κρήτη τα σχετικά δημοσιεύματα για καψώνια στρατιωτικού τύπου.

Η αδελφή του 20χρονου υποχρεώθηκε να διαγράψει ορισμένα υβριστικά σχόλια και απειλές σε βάρος άλλων σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής από τη σελίδα που άνοιξε σε δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης σε μια προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες από χρήστες του Ιντερνετ.

Η διοίκηση της Σχολής υποστηρίζει πως δεν ήρθε επίσημα σε γνώση της κάποια συγκεκριμένη καταγγελία για κάποιο ακραίο περιστατικό. Στο εσωτερικό της αναλαμβάνει έργο από σήμερα τριμελής επιτροπή που θα διενεργήσει την Ενορκη Διοικητική Εξέταση για λογαριασμό του Οργανισμού «Δήμητρα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το τι πραγματικά συνέβη το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου παραμένει άλυτο μυστήριο, ενώ και ορισμένες βεβαιότητες που είχαν διατυπωθεί αρχικά επανεξετάζονται, όπως το αν πράγματι ο 20χρονος μετέβη με λεωφορείο στα Γιάννενα, μετά την ηθελημένη -όπως όλα δείχνουν- φυγή του από τη Σχολή.

Η συνεχιζόμενη έρευνα στην ελώδη περιοχή γύρω από αυτήν και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων είχε αντίπαλο τον βροχερό καιρό τις τελευταίες δύο μέρες.

Την ίδια ώρα, και ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα ερευνών, κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών, των φίλων, αλλά και της κοινής γνώμης για την τύχη του νεαρού.

Σε δύο σελίδες που έχουν ανοίξει στο Facebook η αδελφή και φιλικά πρόσωπα του Βαγγέλη αντίστοιχα, ανεβάζοντας φωτογραφίες του αγνοουμένου και απευθύνοντας έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία, είχαν εγγραφεί μέχρι χθες το απόγευμα σχεδόν 30.000 χρήστες.

ΕΡΕΥΝΕΣ
Υστατη αναζήτηση μέσω Διαδικτύου

Η αδελφή του αγνοούμενου σπουδαστή, Ελένη Γιακουμάκη, δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας αγωνιωδώς από τους χιλιάδες χρήστες την παραμικρή πληροφορία που θα μπορούσε να ρίξει φως στην εξαφάνιση του Βαγγέλη. Το προφίλ που άνοιξε στο Facebook, με το όνομα του αδελφού της, απευθύνει εκκλήσεις σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να το αναφέρει στις Αρχές. Κοινοποιεί φωτογραφίες του και δημοσιεύματα για την υπόθεση, παρακαλεί τους χρήστες να τα κοινοποιήσουν και στα δικά τους προφίλ, ευχαριστεί όσους συμμετέχουν στην έρευνα για τις προσπάθειές τους, ενώ απευθύνει μηνύματα προς τον Βαγγέλη, ακόμα και με κρητικές μαντινάδες.

Στήριξη Τη σελίδα ακολουθούσαν έως χθες το απόγευμα σχεδόν 15.500 χρήστες της δημοφιλούς σελίδας, πολλοί από τους οποίους έγραψαν μηνύματα στήριξης προς τη δοκιμαζόμενη οικογένεια και ευχές για ευτυχή έκβαση του θρίλερ. «Τον αγάπησα και ας μη τον γνώρισα ποτέ. Εύχομαι τα καλύτερα», έγραψε κάποιος. Μεμονωμένες αναρτήσεις στο συγκεκριμένο προφίλ είχαν υβριστικό περιεχόμενο εναντίον συμμαθητών του 20χρονου στη Γαλακτοκομική Σχολή, με αφορμή τις καταγγελίες για bullying, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες απειλές εναντίον τους. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας, η οποία θέλει να παραμείνει προσηλωμένη στο έργο της αναζήτησης του αγνοουμένου.

Το βράδυ της Κυριακής η Ελένη Γιακουμάκη διέγραψε μεγάλο μέρος των σχολίων και με ανάρτησή της ζήτησε συγνώμη από τους ακόλουθους της σελίδας. «θα ήθελα να σταματήσουν τα σχόλια όσον αφορά τα παιδιά που λέτε εσείς… Θα σας παρακαλούσαμε να το σεβαστείτε αυτό που σας ζητάμε!», ανέφερε.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button