ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βάζουμε το μίνιμαλ στο σαλόνι μας

Το σαλόνι του σπιτιού μας είναι ένας από τους χώρους στους οποίους χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε μετά από μια απαιτητική μέρα στη δουλειά, μαζευόμαστε με την οικογένειά μας και συγκεντρωνόμαστε με τις παρέες μας. Είναι λοιπόν σημαντικό, αυτός ο χώρος να συμβάλλει στη χαλάρωση και την καλοπέρασή μας και ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να τον διακοσμήσουμε μίνιμαλ.

Όταν ακούμε για μίνιμαλ διακόσμηση, συνήθως έρχεται στο μυαλό μας η εικόνα ενός άδειου χώρου. Αυτό ισχύει εν μέρει. Φυσικά μίνιμαλ σαλόνι δεν είναι ένα σαλόνι χωρίς έπιπλα, αλλά ένα σαλόνι χωρίς περιττά έπιπλα και διακοσμητικά το οποίο αποπνέει μια αρμονία.

Πώς θα πετύχουμε το μίνιμαλ στυλ;

  • Χρώματα: Επιλέγουμε αποχρώσεις από την παλέτα των βασικών χρωμάτων· λευκό, μαύρο και γκρι. Μπορούμε να βάψουμε τους τοίχους του σαλονιού μας λευκούς ή να τοποθετήσουμε ταπετσαρίες τοίχου με σχέδια σε λευκό και μαύρο ή να συνδυάσουμε τους διάφορους τόνους του γκρι δημιουργώντας μια ton-sur-ton διάθεση. Κρατάμε τα έπιπλα στην ίδια χρωματική παλέτα, όπως επίσης και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, τα χαλιά και τις κουρτίνες στα παράθυρα.

 

  • Έπιπλα: Προσέχουμε κατ’ αρχάς να μην υπερβάλλουμε στον αριθμό των επίπλων που θα τοποθετήσουμε στο σαλόνι μας. Δεν θέλουμε να έχουμε πολλά έπιπλα για να πετύχουμε ένα μίνιμαλ στυλ, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ούτε τα βασικά. Ένας καναπές και μια πολυθρόνα, το τραπεζάκι του σαλονιού και μια βιβλιοθήκη ιδίως αν είμαστε λάτρεις των βιβλίων είναι αρκετά για να μπορέσει ο χώρος μας να είναι λειτουργικός.

  • Υφές: το μίνιμαλ στυλ δεν αποκλείει τις διάφορες υφές στα έπιπλα και τους τοίχους του σαλονιού μας, αρκεί να μην υπερβάλλουμε με τους συνδυασμούς. Μπορούμε για παράδειγμα, αν θέλουμε, να επιλέξουμε για έναν από τους τοίχους ταπετσαρία με λευκά τούβλα, αρκεί οι υπόλοιποι τοίχοι να είναι βαμμένοι σε λευκό ή σε τόνους του γκρι χρώμα. Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε υφασμάτινο ή δερμάτινο καναπέ και πολυθρόνα, αλλά όχι να συνδυάσουμε το ύφασμα με το δέρμα. Τέλος, μπορούμε να διαλέξουμε αέρινες υφασμάτινες κουρτίνες ή ρολοκουρτίνες με πιο βαρύ ύφασμα, όμως θα προσέξουμε ότι το ίδιο ύφασμα, χρώμα και σχέδιο θα μπει σε όλα τα παράθυρα στο σαλόνι μας.

 

  • Υπόλοιπη διακόσμηση: Ένα μίνιμαλ σαλόνι βεβαίως δεν χρειάζεται να είναι άδειο από διακοσμητικά στοιχεία και αντικείμενα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η υπερβολή είναι απαγορευτική. Μια όμορφη λοιπόν πρόταση διακόσμησης είναι να επενδύσετε σε φυτά εσωτερικού χώρου, όπως είναι η αλόη και οι κάκτοι. Αυτά θα δώσουν στο χώρο σας φυσικό χρώμα και μια αίσθηση φρεσκάδας. Αν πάλι είστε λάτρεις των τεχνών, μη διστάσετε να τοποθετήσετε κάποιον πίνακα σε έναν μεγάλο τοίχο του σαλονιού σας. Και πάλι όμως προσοχή στα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξετε.

Δεν φοβόμαστε λοιπόν το μίνιμαλ στυλ στο σαλόνι μας, αφού οι επιλογές που μας δίνονται είναι πολλές. Φροντίζουμε όμως να προσέξουμε στο πώς θα συνδυάσουμε το οτιδήποτε στο χώρο μας και να επιλέξουμε τα κατάλληλα έπιπλα sofa.gr.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close