Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Βασίλης Βάσσης (ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ): “Να μην ξαναπεράσει τέτοιο μνημονιακό κοινοβούλιο” (ηχητικό)

“Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι ένα. Να μην υπάρξει ξανά κοινοβούλιο τόσο μνημονιακό όσο ήταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Από το 2019 ήταν μνημονιακό, αλλά τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν το πιο βαθύ μνημονιακό κοινοβούλιο”, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, σήμερα, στο agriniowebradio.gr ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ Βασίλης Βάσσης.

Όπως σημείωσε, “θα πρέπει να μπει στο κοινοβούλιο η συμμαχία ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ για να θέσει το θέμα της εσχάτης προδοσίας που έχει διαπραχθεί από το 2009 και μετά. Δηλαδή ψηφίζουμε σχέδια συμβάσεων αντί τις συμβάσεις αυτές καθαυτές”, εξηγώντας γιατί:.


“Ετσι ενώ οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών πηγαίνουν τις συμβάσεις στα κοινοβούλιά τους για κύρωση, ο Έλληνας υπουργός δεν την φέρνει προς κύρωση από τη Βουλή. Έτσι νομοθετούν με όχημα το σχέδιο σύμβασης, που σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή της βουλής δεν νοείται ψήφιση σχεδίου σύμβασης με ισχύ νόμου. Το ΕΠΑΜ για αυτές τις πράξεις έχει καταθέσει Μήνυση-Έγκλιση Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Άρειο  Πάγο από τον Φεβρουάριο του 2018”.

Στο ερώτημα γιατί περισσότερες αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν συνασπίστηκαν για τις εκλογές, ο κ. Βάσσης, απάντησε:

Διαβάστε Επίσης

“Το ΕΠΑΜ έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από τα βασικά σημεία της Συμμαχίας: α) Εθνική απελευθέρωση, β) κοινωνική δικαιοσύνη, γ) Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν θέσαμε όρους αριστερού, δεξιού, κεντρώου κλπ. Παρά μόνο τα τρία αυτά σημεία. Όμως κανένα από τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα δεν προσήλθε, παρά μόνο το Α.Κ.Κ.Ε.Λ. Όλα τα άλλα κοίταξαν μόνο τα μαγαζάκια τους. Επίσης μας στηρίζουν το ΔΗΚΚΙ, το οποίο άργησε να έρθει γι’ αυτό και δεν είναι στη Μαρκίζα του ψηφοδελτίου, η ΑΣΠΕ (Ανώτατη συνομοσπονδία πολυτέκνων Ελλάδος), η ομοσπονδία Δανειοληπτών, η Ελληνορωσσική συμμαχία,  η Άμεση Δημοκρατία και διάφοροι ανεξάρτητοι”.

Σχετικά με την θέση του ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο κ. Βάσσης εξήγησε: “Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό θέμα, εμείς λέμε τα εξής: Α) Για το μεν προσφυγικό από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον πόλεμος πρέπει όλοι οι πρόσφυγες να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Β) Για δε το μεταναστευτικό θα πρέπει να στραφούμε  στον Παγκόσμιο Οργανισμό για το Δίκαιο της Θάλασσας και να καταγγείλουμε την Τουρκία για τις πράξεις αυτές, μιας και το 95% των μεταναστών τον φέρνουν από την Τουρκία. Ουσιαστικά πρόκειται για λαθρεμπόριο ανθρώπινων ψυχών.

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη, ο Βασίλης Βάσσης, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα, ως εξής::

“Δεν παίζει κανένα ρόλο αν η Νέα Δημοκρατία βγει αυτοδύναμη ή όχι. Αλλωστε πια η διαφορά μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή μιας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ ή όποιου άλλου κόμματος μπει στην συγκυβέρνηση. Εντός πλαισίου Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζουν μόνο οι Πολιτικοί. Ποτέ η Πολιτική. Γι’ αυτό και εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε χρήση του άρθρου 50 της ΣΛΕΕ για την αποχώρηση από την ΕΕ, αυτό δηλαδή που έκανε μέχρι τώρα η Αγγλία.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, αν ο Ελληνικός λαός μας έδινε τη διακυβέρνηση της χώρας, τη Δευτέρα ορκιζόμασταν και την Τρίτη θα έφευγε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ καθώς και στην ολομέλεια του ΟΗΕ, με την οποία θα τους γνωστοποιούσαμε ότι η Ελλάδα καταγγέλλει τις δανειακές συμβάσεις ως άκυρες και συνεπώς δεν χρωστάμε σε κανέναν.

Την ίδια μέρα θα πιστώναμε τους λογαριασμούς των Ελλήνων Πολιτών με το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα του ορίου της φτώχειας που σύμφωνα με την ΕΣΥ είναι στα 6.000,00 Ευρώ. Δηλαδή αν ένας πολίτης έχει εισόδημα  4000 θα πιστωθούν  2000, αν δεν έχει καθόλου εισόδημα θα πιστωθούν 6000. Επίσης σε κάθε οικογένεια με ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα θα πιστώνονται 300 ευρώ για κάθε τέκνο για όλους τους Έλληνες και σε όλους όσους διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε την κατάρρευση των γεννήσεων. Αυτό μπορεί να γίνει, μιας και η Τράπεζα της Ελλάδος από το 2013 μέχρι το 2017 έκοψε 194 δις και τα έδωσε άτοκα στις Τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Εμείς θα τα δώσουμε στους Έλληνες πολίτες.

Όσο για τις εκλογές, όλα μα όλα τα κόμματα τάζουν δεξιά αριστερά, ότι θα μειώσουν φόρους θα κάνουν θα ράνουν, όμως κανένα δεν μιλάει για το χρέος το οποίο έχει ξεφύγει εντελώς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 190% του ΑΕΠ. Τι θα γίνει με το χρέος; Ήδη στους πρώτους τέσσερις μήνες έχει ανακυκλωθεί χρέος 351 δις. Δηλαδή πήραν ότι ρευστά διαθέσιμα υπήρχαν σε όλο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δίνοντας repos για να πληρώσουν τελικά 355 δις σε χρεολύσια. Δηλαδή δεν έφταναν όλα αυτά που πήραν έδωσαν και 4 δις από το μαξιλαράκι”.

Ακούστε το ηχητικό:

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button