sliderΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Παρουσιάστηκαν τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού (φωτο & video)

Βασιλειάδης: "Έτσι θα διαπαιδαγωγήσουμε μια ολόκληρη νεολαία"

Παρουσιάστηκαν πριν από λίγη ώρα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για το γήπεδο του Παναιτωλικού με την ένταξή τους στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου, διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου και μουσείου, αλλά και την βελτίωση της εξωτερικής όψης του πετάλου.

Την παρουσίαση συντόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Παναιτωλικού , Χρήστος Στούμπος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρώτη φορά ο Φώτης Κωστούλας νοιώθει ότι αναγνωρίζεται η προσφορά του και η κυβέρνηση συμβάλει σε αυτή.


Αρχικά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας, μίλησε για τη σημαντική συμβολή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά:

«Ο κ. Βασιλειάδης είναι εδώ για να δει από κοντά τον χώρο για τον οποίο έχει δουλέψει τόσο καιρό. Δεν με έχετε συνηθίσει να μιλάω, όμως υποχρέωση μου είναι να τονίσω ότι για πρώτη φορά αυτά τα 15 χρόνια που είμαι στον Παναιτωλικό, η Χριστίνα Σταρακά είναι αυτή που με δική της πρωτοβουλία βοηθάει τόσο  την ομάδα. Μίλησε με τον υπουργό και δούλεψε με τον Μάκη Μπελεβώνη για να γίνει ο σχεδιασμός και να έχουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό γήπεδο.

Εγώ ποτέ μου δεν ζήτησα βοήθεια από κανέναν. Αν είχα τα χρήματα έκανα όποια παρέμβαση χρειαζόταν και τελειώναμε εκεί γιατί δεν μου αρέσουν τα γραφειοκρατικά.  Τώρα κατάλαβα όμως τι τραβάνε αυτοί που ζητούν βοήθεια. Υπήρχε μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της Χριστίνας Σταρακά. Για εμένα είναι εξαιρετική τιμή που ένας υπουργός, ο οποίος μάλιστα δεν είναι από εδώ, να κοιτάζει τον τόπο μας και να λέει «θα σας βοηθήσουμε».

Η Χριστίνα Σταρακά είχε ακούσει μια συζήτηση με τον Μάκη Μπελεβώνη να λέει κάποια πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν για το γήπεδο και προσφέρθηκε να τρέξει τη διαδικασία. Το πήρε πάνω της. Είναι πολύ σημαντικό γιατί οι προηγούμενοι δήμαρχοι ήταν μάλλον εναντίον μας και πρώτη φορά έχουμε τέτοια βοήθεια».

Μετά μίλησε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, Πάνος Στεργίου, ο οποίος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για να προχωρήσουν αυτά τα νέα έργα για το γήπεδο, το οποίο άλλωστε ανήκει στον Ερασιτέχνη, όπως και τον Φώτη Κωστούλα για την προσφορά της μελέτης:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Παναιτωλικός για την δωρεά της μελέτης. Ένα σεβαστό ποσό που χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Ευχαρίστησε την κ. Σταρακά αλλά και τον υπουργό που ήταν σύμφωνος για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου».

Έπειτα τον λόγο πήρε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Πάνος Καψάλης, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναδρομή στα έργα που έχουν γίνει στο γήπεδο από το 2005 μέχρι σήμερα:

«Ότι έχει γίνει στο γήπεδο μέχρι σήμερα, έγινε με χρήματα του κ. Κωστούλα. Από το 2005 που μπήκε το στέγαστρο και ανακατασκευάστηκαν τα αποδυτήρια. Το 2009 όταν έγινε το άνω διάζωμα στην μικρή κερκίδα που αρχικά προοριζόταν για δημοσιογραφικά θεωρεία και τελικά έγινε χώρος για καθήμενους. Το 2016 που έγινε το πέταλο και μετά μπήκε και το σκέπαστρο. Μάλιστα το γήπεδο του Παναιτωλικού ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα που πήρε άδεια.

Τώρα θα γίνουν τα πρώτα έργα με τη βοήθεια της πολιτείας. Θα σκεπαστεί όλη η μικρή κερκίδα. Θα γίνει εκθεσιακός χώρος. Θα αλλάξει εξωτερικά το πέταλο και στον χώρο των γραφείων της ΠΑΕ στο γήπεδο θα γίνει το μουσείο. Η διαδικασία προχωρά για να δημοπρατηθεί το έργο και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου, Χριστίνα Σταρακά, στάθηκε στην πολύ σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει από όλες τις πλευρές, αλλά και για το πώς ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα:

«Ευχαριστώ τον κ. Βασιλειάδη γιατί γνωρίζω πόσο πίστεψε από την πρώτη στιγμή σε αυτό το έργο, αλλά και την προσπάθεια που κάναμε από κοινού για τα δύο υποέργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δηλαδή Τη διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων  αλλά και το μουσείο στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Ένα έργο που ξεκίνησε ένα βράδυ του περασμένου καλοκαιριού σε μια χαλαρή κουβέντα όπου ο Μάκης Μπελεβώνης είχε εκφράσει ένα παράπονο. Ότι ποτέ ο Παναιτωλικός δεν είχε πάρει τίποτα από την πολιτεία, παρά την προσφορά του μεγαλομετόχου του. Του είπα ότι χρήματα μπορούν να βρεθούν αρκεί να υπάρξει μελέτη.

Δουλέψαμε σκληρά και ο Φώτης Κωστούλας ανέλαβε το μεγάλο κόστος της μελέτης, έτσι ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση να διεκδικήσουμε από το υπουργείο και να μιλάμε για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη μας γενικότερα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της. Θα αυξήσει τα έσοδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός με αύξηση χωρητικότητας, αλλά και την έλευση των φιλοξενούμενων στην πόλη, με ότι σημαίνει αυτό. Επίσης, με τη δημιουργία μουσείου θα μάθουν οι νέοι και θα ξυπνήσουν οι αναμνήσεις των παλαιότερων Αγρινιωτών.

Δεν ήταν εύκολο. Δουλέψαμε ατελείωτες ώρες και θέλω να ευχαριστήσω και τον Απόστολο Κατσιφάρα για τη βούληση που είχε να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ευχαριστώ τον Μάκη Μπελεβώνη για τη δουλειά του, αλλά και τον Φώτη Κωστούλα που έχει προσφέρει τόσα στην πόλη. Είναι ευεργέτης. Σε αυτό τον άνθρωπο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ όλοι οι Αγρινιώτες. Είχαμε άψογη συνεργασία και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Θα συνεχίσουμε με μια ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής. Θέλουμε να παντρέψουμε το γήπεδο του Παναιτωλικού με το πάρκο, το μουσείο και τη γλυπτοθήκη Καπράλου. Πιστεύουμε ότι το να έχουμε σωστές αθλητικές υποδομές και να φέρουμε τη νεολαία στον αθλητισμό θα βοηθήσει τα παιδιά να κοιτούν μπροστά με υγιή ψυχολογία και να αγαπούν τον τόπο τους».

Οι τοποθετήσεις από το πάνελ ολοκληρώθηκαν με αυτή του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος μίλησε για την ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών υποδομών στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην επιμονή της Χριστίνας Σταρακά για την υλοποίηση των έργων:

«Ωραία αυτά που ακούστηκαν αλλά αν έχεις τη Σταρακά κάθε μέρα έξω από το γραφείο σου, αν θες κάνε και διαφορετικά!

Έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις σε ποδοσφαιρικές υποδομές και οι εξελιγμένες ποδοσφαιρικές υποδομές βοηθούν στην εξάλειψη του φαινομένου βίας. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα και προσπαθήσαμε να προωθήσουμε κάθε πρότζεκτ. Θυμίζω το γήπεδο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Επενδύσεις που θα δίνουν υπεραξία στο προϊόν.

Δεν ανταποκρίνονται όλοι στις προτάσεις. Ο Παναιτωλικός πρωτοτύπησε και σε αυτό το σημείο. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια της Χριστίνας Σταρακά και του Προέδρου που ήρθαν στο γραφείο μου, αναλύσαμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Κάναμε μια μεγάλη συνέργεια και κινηθήκαμε προς την ίδια κατεύθυνση. Η Χριστίνα Σταρακά συντόνιζε τα πάντα από την Περιφέρεια. Αποτέλεσμα αυτής της καλής συνεργασίας και του κοινού προγράμματος να είμαστε ένα βήμα πριν περάσουμε στη μακέτα. Η Χριστίνα Σταρακά με πάθος και δυναμικότητα αντιμετώπισε αυτό το πρότζεκτ.

Με τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορέσουμε να διαπαιδαγωγήσουμε μια ολόκληρη νεολαία. Έχοντας ένα μουσείο και μια αίθουσα πολιτισμού εδώ, θα μπορέσουμε πιο εύκολα να το πετύχουμε αυτό.

Η προσπάθεια του κ. Κωστούλα είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα. Αυτό το έχει και η Χριστίνα Σταρακά. Χάρηκα πολύ για τη συνεργασία.

Η Δυτική Ελλάδα ήταν τυχερή που είχε τον Απόστολο Κατσιφάρα. Το Αγρίνιο ήταν τυχερό που είχε την Χριστίνα Σταρακά και είναι στο χέρι του να είναι τυχερό και την επόμενη μέρα».

Αν βοήθησε κάποιος άλλος, ο κ. Κωστούλας απάντησε: ποτέ κανείς κάποιος τοπικός βουλευτής, δήμαρχος η οτιδήποτε δεν μας είπε αν έχουμε κάποιο πρόβλημα να μας ακούσει και να μας βοηθήσει. Υπήρχαν μόνο κάποιες κόντρες.

Έπειτα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους :

Για το χρονοδιάγραμμα των έργων και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν, η Χριστίνα Σταρακά απάντησε:

«Από την στιγμή που πήραμε την υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομίας, η διαδικασία δημοπράτησης κρατάει από έξι έως οκτώ μήνες. Δηλαδή από τη στιγμή που δημοπρατείται το έργο θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξουν ενστάσεις στην πορεία ή όχι. Πιστεύω ότι μετά την δημοπράτηση του μπορούμε να μιλάμε για ένα πρόγραμμα διεκπεραίωσης του έργου περίπου στον ένα χρόνο με 18 μήνες για να το δούμε ολοκληρωμένο. Η διαδικασία δημοπράτησης όμως κρατάει από έξι έως οκτώ μήνες, όχι λόγο καθυστέρησης των υπηρεσιών, αλλά γιατί τόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Από την υπογραφή του Υπουργείου μέχρι να δημοπρατηθεί. Μπορεί να τραβήξει και 2-3 μήνες παραπάνω αν έχουμε ενστάσεις”.

Για το αν θα στηρίξει την Χριστίνα Σταρακά στον β γύρο, ο Φώτης Κωστούλας ανέφερε:

Η σημερινή συνάντηση από μόνη της είναι μια στήριξη. Θέλω να δείξω στους φιλάθλους πριν πάνε στην κάλπη ποιος στηρίζει την ομάδα που αγαπάνε. Εδώ άλλοι ψηφίζουν δήμαρχο επειδή ασφαλτόστρωσε και έκλεισε τις λακκούβες έξω από τα σπίτια τους, εγώ να μη στηρίξω την κ. Σταρακά που μας βοηθά να φτιάξουμε ακόμα καλύτερο το σπίτι μας; Όπως θα στηρίξω και την σημερινή κυβέρνηση. Είμαι ξεκάθαρος και το λέω ανοιχτά. Σε όποιον αρέσει. Κανένας άλλος δεν έχει στηρίξει τον Παναιτωλικό. Κάποτε πρέπει να πούμε ένα ευχάριστο και να στηρίξουμε και εμείς».

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Δε βλέπω ενθουσιασμό! Μόνο ο υφυπουργός και ο κύριος Μάκης χαμογελούν… Α., και ο κύριος δίπλα με το κίτρινο προσπαθεί αλλά δεν του βγαίνει και πολύ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button