ΑθλητισμόςΡοή Ειδήσεων

Βασιλειάδη στη Ναύπακτο-Έρχονται ταρτάν και άλλα έργα στο Πάπαχαραλάμπειο (video)

Στη νέα εποχή βασίζει ολοταχώς το Παπαχαραλάμπειο εθνικό στάδιο Ναυπάκτου μέσα από την  δουλειά της επιτροπής σταδίου,του δήμου Ναυπακτίας και της Γ.Γ.Α.

Χθες το απόγευμα,επισκέφθηκε τη Ναύπακτο,ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδης,συνοδευόμενος από τον Γ.Γ.Α. Ιούλιο Συναδινό και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους περιόδευσαν τις εγκαταστάσεις του εθνικού σταδίου,βλέποντας από κοντά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε έργα υποδομής,συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων που δραστηριοποιούνται σ’αυτό,ενώ επισκέφθηκε το νέο γήπεδο Λυγιά για το οποίο δεσμεύτηκε κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλου να διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ για κατασκευή νέων αποδυτηρίων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης σε αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής,ο υφυπουργός επισκέφθηκε και τον προαύλιο χώρο του 3ου γυμνασίου στον οποίο η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να δημιουγήσει έναν σύγχρονο αθλητικό πολυχώρο καλύπτοντας στοιχειωδώς μαζί με το γήπεδο του Λυγιά της αυξημένες ανάγκες για άθληση των κατοίκων των ανατολικών περιοχών

Αμέσως μετά,ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης,ενώ στο κτίριο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ στο λιμάνι,πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου

Στο Παπαχαραλάμπειο στάδι

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα,έφθασε στο εθνικό Παπαχαραλάμπειο στάδιο Ναυπάκτου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδης συνοδευόμενος από τον Γ.Γ.Α. Ιούλιο Συναδινό.

Τον υποδέχτηκε το δ.σ.της διοίκησης της επιτροπής σταδίου με τον πρόεδρό της Γ.Αλεξόπουλο και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλο.

Όλοι μαζί περπάτησαν τους χώρους του σταδίου μέσα από τον χλοοτάπητα του κυρίως γηπέδου,φθάνοντας μέχρι το βοηθητικό για τις εργασίες του οποίου ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον πρόεδρο Γ.Αλεξόπουλο.
Γ.Βασιλειάδης:Με χρηστή διοίκηση εκμεταλλευόμαστε το κάθε ευρώ

Σε 15 ημέρες παίρνει κωδικό συμβασιοποίησης το ταρτάν στο Υπ.Ανάπτυξης-Εντός φθινοπώρου η δημοπράτηση του έργου
Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε,ότι εκτός του ταρτάν του οποίου η δημοπράτηση αναμένεται μέσα στο φθινόπωρο και η ολοκλήρωση τέτοια εποχή περίπου του χρόνου ύψους 640.000 ευρώ,θα κατασκευάστεί και φωτισμός στο βοηθητικό γήπεδο προκειμένουν να αυξηθεί ο χρόνος χρήσης του γηπέδου.Η κατασκευή του μανδρότοιχου θα γίνει επίσης μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων,ενώ κρίνεται άμεση και η μεταφορά του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετο της νότιας πλευράς στην βορειοδυτική αφού με την κατασκευή του ταρτάν θα χαθεί.

Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα έργα στα οποία η επιτροπή σταδίου έχει προχωρήσει όπως η συνεχής φροντίδα του χλοοτάπητα,η κατασκευή τουρνικιέ (σύστημα ελεγχόμενης εισόδου με κάρτα) κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης,αναβάθμιση και ανακαίνιση w.c και βοηθητικών χώρων,κατασκευή κεραμοσκεπής των αποδυτηρίων,ανακαίνιση των γραφείων εισόδου,αντικεραυνική προστασία,πυροσβεστική πιστοποίηση,ανακαίνιση τμήματος πρώτων βοηθειών κλπ.

Αυτό που κρίνεται σκόπιμο,πλέον μετά το ταρτάν που δρομολογείται,είναι η άμεση μεταφορά του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ με μια ελαφριά κατασκευή στεγάστρου για προστασία από τις καιρικές συνθήκες προκειμένουν να αποσυμφορηθεί το κύριως κλειστό,η τοποθέτηση ηλιακών υαλοπινάκων φωτοβολταϊκού συστήματος για την ενεργειακή αυτονομία του σταδίου το οποίο θα αποφέρει εξοικονόμηση αρκετές χιλιάδες ευρώ,η σύγχρονη κατασκευή χλοοτάπητα στο βοηθητικό με πλήρως αυτόματο ποτιστικό σύστημα,τις πόρτες εισόδου του σταδίου και έκτακτης διαφυγής από το κλειστό και πλήθος άλλων παρεμβάσεων που αναμφίβολα έχουν βάλει το στάδιο σε μια αναπτυξιακή τροχιά πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα.

Τόσο ο ίδιος ο υπουργός μέσω των μηνυμάτων έχει γίνει απόδέκτης αυτής της προσπάθειας,όσο και οι εκπρόσωποι των αθλητρικών συλλόγων που δραστηριοπούνται στο στάδιο είχαν να πουν μόνο καλά λόγια προς αυτή την κατεύθυνση.Θα πρέπεί ωστόσο να τονιστεί και η συμβολή του δήμου Ναυπακτίας σε όλη αυτή την προσπάθεια μέσω των συνεργασιών του υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση,ένας ρόλος ουσιαστικός προκειμένου να βγούμε από τα αδιέξοδα που είχαμε περιέλθει τα προηγούμενα χρόνια όπως τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Αμέσως μετά τον Παπαχαραλάμπειο,με μια ολιγόλεπτη στάση έξω από το εγκατελειμένο κολυμβητήριο της Ναυπάκτου (προφανώς ενημερώθηκε για την τύχη του μηχανολογικού εξοπλισμού του) ο κ Βασιλειαδής επισκέφθηκε το νέο γήπεδο του Λυγιά με συνθετικό χλοοτάπητα.Ο κ. Βασιλεια΄δης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ποιότητα κατασκευής,ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η οικονομική ενίσχυση με 150.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν νέα αποδυτήρια στο γήπεδο και ο προπονητικός φωτισμός του γηπέδου.

…και η επίσκεψη στο 3ο γυμνάσιο Ναυπάκτου

Επόμενος σταθμός το προαύλιο του 3ου γμυνασίου όπου ο δήμος Ναυπακτίας βρίσκεται στην τελική φάση κατασκευής ενός αθλητικού προαυλίου με ελαστικό δάπεδο ,γήπεδο μπάσκετ και 5Χ5  ύψους 100.000 ευρώ.

Μετά από μια μικρή σύσκεψη στο δημαρχείο,ο υφυπουργός αθλητισμού Γ.Βασιλειάδης και ο Γ.Γ.Α Ιούλιος Συναδινός,μαζί με τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλο,τα μέλη της επιτροπής διοίκησης του σταδίου τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Κ.Καρακώστα,τον αντιδήμαρχο  διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Ναυπάκτου Αντ.Φράγκο,τον πρόεδρο της ΚΕΔΝ Π.Κονίδα,εκπροσώπους φορέων και αθλητικών συλλόγων της περιοχής,προσήλθαν στην κοινή συνέντευξη τύπου και παρουσίαση της τριετούς δράσης της διοίκησης της επιτροπής,στο κτίριο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.

Ο κ. Αλεξόπουλος,αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του δ.σ. της επιτροπής σταδίου,τα οποία έβαλαν το στάδιο σε μια αναπτυξιακή τροχιά και πολλαπλασιάζοντας την επισκεψιμότητά του

400 άτομα καθημερινά ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος επισκέπτονται και κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του σταδίου,ενώ οι κάρτες εισόδου στο γηπεδο έχουν ξεπεράσει τους 4000 κατόχους για έναν χώρο που φιλοδοξεί να είναι επισκέψιμος 365 ημέρες το χρόνο
Παρακολουθείστε τον απολογισμό της τριετούς δράσης της επιτροπής σταδίου και τις δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button