Ελλάδα

Βάσεις 2017: Τέλος η αγωνία -Πότε ανακοινώνονται

epi-vaseisΤέτοιες μέρες η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους φτάνει στα ύψη περιμένοντας την ανακοίνωση για τις βάσεις 2017. Πολλοί είναι άλλωστε αυτοί που οικογενειακώς έχουν κάνει μια επίσκεψη- έρευνα στις πιθανές πόλεις εισαγωγής του υποψηφίου, το διάστημα των θερινών διακοπών τους

Οι βάσεις για το 2017 αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί από 21 έως 28 Αυγούστου , σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

Στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών η εικόνα είναι ξεκάθαρη αφού οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων αναμένεται να αποτυπωθούν και σαν εικόνα των βάσεων των σχολών προτίμησης τους.AdTech Ad

Στο πεδίο των Παιδαγωγικών τμημάτων εκτιμάται άνοδος των βάσεων από 500 μόρια και άνω , ειδικά στα περιφερειακά πανεπιστήμια αναμένεται εκτίναξη τους έως και 1200 μόρια σε κάποια τμήματα!

Τα τμήματα των Πολυτεχνικών σχολών της Αθήνας και της Θεσ/νικης θα παρουσιάσουν πτώση περί τις 200 μονάδες , ενώ στα περιφερειακά ιδρύματα η πτώση των βάσεων θα είναι μεγαλύτερη. Οι αντίστοιχες πολυτεχνικές ειδικότητες στα Α.Τ.Ε.Ι. θα κινηθούν περισσότερο πτωτικά ειδικά στα τμήματα της επαρχίας.

Στο ίδιο μοτίβο και οι Θετικές επιστήμες αφού το μάθημα των Μαθηματικών αποτέλεσε βαρόμετρο, έτσι και στο πεδίο αυτό τα πανεπιστήμια των δύο μεγάλων αστικών κέντρων θα παρουσιάσουν λογική πτώση , η οποία όμως θα αυξηθεί στα περιφερειακά τμήματα και στις σχολές των Α.Τ.Ε.Ι. του πεδίου αυτού.

Οι Ιατρικές σχολές και οι παραϊατρικές ειδικότητες θα εμφανίσουν σημαντική άνοδο , τόσο εξαιτίας των υψηλών και άριστων βαθμών όσο και του περιορισμού των εισακτέων . Αναμένεται λοιπόν μάχη , η οποία θα κυμανθεί ειδικά σε Αθήνα και Θεσ/νικη , σε επίπεδα άνω των 19.000 μορίων !

Στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής , τα Μαθηματικά θα βυθίσουν τις φετινές βάσεις , αφού στην κυριολεξία λειτούργησαν σαν βαρίδιο . Οι Οικονομικές σχολές της Αθήνας θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση , η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη στα τμήματα της επαρχίας . Ομοίως θα κινηθούν και τα τμήματα της Πληροφορικής σε Αθήνα και συμπρωτεύουσα , με τις βάσεις να πέφτουν περισσότερο στα περιφερειακά πανεπιστήμια.

Σύντομα όμως θα φτάσει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στο τέλος της , με την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων από το υπουργείο Παιδείας.

dikaiologitika.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button