Γεγονότα

Βαρύτατες ποινές πρότεινε ο Εισαγγελέας για το πολύνεκρο ναυάγιο της Παλαίρου

geg-skafos-palairos-metanastes1Τις προβλεπόμενες από το νόμο βαριές ποινές με βάση το κατηγορητήριο πρότεινε πριν από λίγο ο Εισαγγελέας της έδρας στο  Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρινίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη τον Νοέμβριο του 2013.

Να θυμίσουμε πως από το ναυάγιο με την βάρκα που αναποδογύρισε με  μετανάστες στις ακτές της Παλαιρου, είχαν πνιγεί δώδεκα συνολικά άτομα από την Συρία, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Για την υπόθεση μετά από αναζητήσεις και επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα, ένας Αιγύπτιος, τρία αδέλφια από το Ξηρόμερο και η μητέρα τους, καθώς και ένας Σύριος, φερόμενος ως χειρίστης της μοιραίας βάρκας. Ειδικά ο Αιγύπτιος που συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 και χαρακτηρίζεται πολύ σκληρός κακοποιός, φερεται να εμπλέκεται συνολικά σε πέντε  υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης. Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται αφορούν στις περιοχές της Θράκης, της Ροδόπης, της Παλίρου, της Αττικής και της Κορινθίας.

Στην σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης ο Εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή των ποινών με βάση το  κατηγορητήριο για τον Αιγύπτιο διακινητή και τα δυο από τα τρία αδέρφια,  για διακίνηση μεταναστών, πρόκληση ατυχήματος που επέφερε πολλαπλούς θανάτους κλπ , κατηγορίες που επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Για τη μητέρα και τον μικρότερο εκ των αδελφών προτείνεται η επιβολή ποινής για απλή συνέργεια που μπορεί να επισύρει ποινή έως δέκα χρόνια φυλάκισης. Τέλος για έναν ακόμη εκ των κατηγορουμένων, έναν Σύριο , που όπως φαίνεται συνεργάστηκε για την αποκάλυψη του κυκλώματος, προτάθηκε η απαλλαγή του.

Να σημειωθεί πως για την υπόθεση  υπήρχε μαρτυρία για έναν ακόμη διακινητή , οδηγό αυτοκινήτου που μετέφερε σε ένα κομμάτι της διαδρομής μετανάστες με αυτοκίνητο, για το οποίο όμως δεν πρόεκυψαν στοιχεία.

Η  δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου, με τις αγορεύσεις των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και την έκδοση της απόφασης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close