ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρουφάκης από Νοσοκομείο Αγρινίου: «Φοβόμαστε το 4ο κύμα της πανδημίας και τη λαίλαπα της Μητσοτάκης Α.Ε.» (video)

Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουλίου σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πάτρα, στο πλαίσιο των τακτικών του επισκέψεων στην περιφέρεια, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Κατά την περιοδεία του σε Αχαΐα-Αιτωλοακαρνανία, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 θα έχει σειρά συναντήσεων και επαφών για ζητήματα των πολιτών της περιοχής.


Τον Γιάνη Βαρουφάκη συνοδεύουν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης και στελέχη του κόμματος. Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης κατέφθασε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου και συναντήθηκε με Ιατρούς και Εργαζόμενους.

Ο κ. Βαρουφάκης κατά την είσοδό του μίλησε ενώπιον των δημοσιογράφων, τονίζοντας αναφορικά με την επίσκεψή του τα εξής:

Ένα Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, αυτό του Αγρινίου, έχει διαλυθεί, απλά υποστηρίζεται. Η υποστήριξη είναι μηδενική, η «μαύρη» τρύπα κάθε νοσοκομείου αλλά και αυτού είναι το προσωπικό, η πλήρης απουσία ενίσχυσής του.

Εγώ έρχομαι για να πληροφορηθώ για τα αιτήματα γιατρών και νοσηλευτών αλλά και για να στηρίξουμε το ΕΣΥ εδώ στο Αγρίνιο σε μία περίοδο που φοβόμαστε το 4ο κύμα της πανδημίας και σίγουρα φοβόμαστε τη λαίλαπα της Μητσοτάκης Α.Ε., η οποία με νέες ΣΔΙΤ, που δεν είναι σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού, είναι το δημόσιο να βάζει πλάτη για να κερδίζει ο ιδιωτικός τομέας, σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών και τοπικής κοινωνίας.

Το ΜΕΡΑ 25 προσπαθεί να στηρίξει το ΕΣΥ για τους πολλούς. Είμαστε από την πρώτη στιγμή αναφανδόν και με ενθουσιασμό υπέρ των εμβολιασμών αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας και ιδίως εναντίον της προσπάθειας Μητσοτάκη να διαχωρίσει τους ανθρώπους. Πρέπει να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν αλλά με τη δαιμονοποίησή τους αυτό δε το πετυχαίνουμε.

Τσιμεντώνουμε περισσότερο το αντιεμβολιαστικό τους συναίσθημα, το οποίο εμείς θέλουμε να υπερνικήσουμε. Για τους χώρους των νοσοκομείων και τα γηροκομεία είναι σωστό να απαιτείται από νοσηλευτές και γιατρούς να εμβολιάζονται και να τίθενται σε διαθεσιμότητα αν δεν θέλουν. Το τι κάνω με το σώμα μου είναι δική μου υπόθεση αλλά όταν μπαίνω σε έναν τέτοιο χώρο και κινδυνεύουν να πεθάνουν ηλικιωμένοι, αυτό δεν είναι.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και συνομίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί μετέφεραν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο με την μεταφορά του από το παλιό με το ίδιο προσωπικό, χωρίς να υπάρξει νέο οργανόγραμμα, καθώς υφίσταται ακόμα του 2012 -το τροϊκανικό- με λίγους γιατρούς και νοσηλευτές, που δεν ανταποκρίνεται στις κλίνες του νέου νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανέφεραν πως τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται εμβολιαστικά κέντρα, τη στιγμή που δεν γίνονται εξετάσεις και χειρουργεία σε ασθενείς. Ενώ επισήμαναν και τα προβλήματα της υπόλοιπης νοσηρότητας, με την πλεονάζουσα θνητότητα, αλλά και την ανάγκη να ξαναλειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία κανονικά.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για το εμβολιαστικό φιάσκο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με αφορμή και τους απογοητευτικούς εμβολιασμούς στο Αγρίνιο και την κ. Φον ντε Λαιεν που θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από τη θέση της. Ενώ ανέφερε και για το κ. Κικίλια που είχε δεσμευτεί για 1050 εμβολιαστικά κέντρα που δεν θα προέρχονταν υποτίθεται από τα δημόσια νοσοκομεία. «Είναι επιλογή της Κυβέρνησης να μην δημιουργήσει το δημόσιο δίκτυο που θα μείνει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μετά την πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμα κατά την άφιξη του στο Νοσοκομείο του Αγρινίου δήλωσε: «Ήρθαμε σε ένα Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, το Νοσοκομείο του Αγρινίου, που έχει λοιδορηθεί και απλά υποστηρίζεται. Η υποστήριξη είναι μηδενική. Το ένα έλλειμμα, το μεγάλο έλλειμμα, η μαύρη τρύπα κάθε νοσοκομείου αλλά και αυτού, είναι το προσωπικό, είναι η πλήρης απουσία ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό. Εγώ έρχομαι για να πληροφορηθώ για τα αιτήματα των γιατρών, των νοσηλευτών αλλά και για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ στο Αγρίνιο, σε μια περίοδο που φοβόμαστε ένα 4ο κύμα και σίγουρα φοβόμαστε τη λαίλαπα της “Μητσοτάκης ΑΕ” η οποία με νέες ΣΔΙΤ, που δεν είναι σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, είναι ο δημόσιος τομέας να βάζει “πλάτη” στον ιδιωτικό τομέα για να κερδίζει σε βάρος των ασθενών, σε βάρος των γιατρών, σε βάρος των νοσηλευτών, σε αυτός της τοπικής κοινωνίας. Το ΜέΡΑ25 προσπαθούμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους πολλούς».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών που ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: «Στο ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή έχουμε ταχθεί με ενθουσιασμό υπέρ του εμβολιασμού. Είμαστε εναντίον της υποχρεωτικότητας στο γενικό πληθυσμό και σε αυτή την προσπάθεια που κάνει ο κ. Μητσοτάκης που χωρίζει τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το ζητούμενο είναι να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους να εμβολιαστούν αλλά με την δαιμονοποίησή τους αυτό δεν το πετυχαίνουμε. «Τσιμεντώνουμε» ακόμη περισσότερο το εμβολιαστικό τους συναίσθημα το οποίο εμείς θέλουμε να το υπερνικήσουμε. Για τους χώρους των νοσοκομείων και για τα γηροκομεία είναι σωστό να απαιτείται από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς να εμβολιάζονται και να τίθενται σε διαθεσιμότητα αν δεν θέλουν».

Χορηγούμενη

Ένα Σχόλιο

  1. Και εμείς φοβόμαστε πιθανή συνεργασία σου με τον Αλέξη και ξανά κλείσιμο των τραπεζών. Αμέ τι νόμιζες; είμαστε χρυσόψαρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button