ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος: “Καλά ζυγισμένη” η συμφωνία με τα Σκόπια

Η ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια είναι “καλά ζυγισμένη” και αυτό αποδεικνύεται από τις κραυγές των ακραίων δυνάμεων, εκατέρωθεν των συνόρων, επεσήμανε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη   κ. Γιώργος Βαρεμένος, κατά την 27η  Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Είναι προφανές, είπε ο κ. Βαρεμένος, ότι οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις σε Αθήνα και Σκόπια ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, καλλιεργώντας τη σύγχυση και δηλητηριάζοντας τις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών.

Επιδιώκουμε, συνέχισε ο κ. Αντιπρόεδρος της Βουλής, σχέσεις καλής γειτονίας και με την Τουρκία, όμως it takes two to tango. Η Άγκυρα επιλέγει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο και ο απαράδεκτος συσχετισμός της κράτησης των δυο στρατιωτικών, με τους αιτούντες άσυλο Τούρκους, αποδεικνύει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να συλλάβει το γεγονός, ότι μπορεί να υπάρχουν χώρες που η Κυβέρνηση δεν επιβάλλει τη θέλησή της στη Δικαιοσύνη.

Για το προσφυγικό, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι αν δεν αντιμετωπισθεί στην ανθρωπιστική του διάσταση και μετατραπεί σε εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι και τζόγο ακραίων δυνάμεων, τότε θα κινδυνεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από την κάθετη αντιπαράθεση και την κατάρρευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button