ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος: “επικίνδυνη η στάση ορισμένων αρμοδίων απέναντι στους ΤΟΕΒ”

“Η στάση ορισμένων αρμοδίων απέναντι στο πρόβλημα της διακοπής ηλεκτροδότησης σε 4 ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας, έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη και το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάποιος που επιθυμεί, αυτή τη χρονική στιγμή, την καταστροφή καλλιεργειών 100.000 στρεμμάτων και για ποιόν λόγο”, αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Παράλληλα ο κ. Βαρεμένος αναφέρει ακόμη:

“Στη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση έκανε το βήμα να δεχθεί το σχέδιο σύστασης ενεργειακής κοινότητας, σύμφωνα με το νόμο Σταθάκη, με τη συμμετοχή των ΤΟΕΔ και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Αρνήθηκαν ωστόσο να δεχθούν τη σύνδεση αυτού του σχεδίου με την σταδιακή αποπληρωμή των χρεών προς την ΔΕΗ μέσω της απόδοσης της ενεργειακής κοινότητας, όπως επίσης την δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων με την εγγύηση της Περιφέρειας.

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αυτή η καταδικαστική στάση απέναντι στους 4 ΤΟΕΒ, όταν και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Και μην μιλήσει κανείς για ρυθμίσεις, διότι πραγματικές ρυθμίσεις δεν έχουν γίνει: απλώς, στους λογαριασμούς των αντίστοιχων ΤΟΕΒ, εγγράφονται οι τόκοι υπερημερίας, που διογκώνουν τα χρέη. Υπάρχει κάποιος που επιθυμεί να βλέπει τα διογκωμένα χρέη ως μελλοντικά έσοδα της ΔΕΗ; Και το τελευταίο σέντ να εισπράξει τώρα η ΔΕΗ απ’ τους ΤΟΕΒ, αυτοί δεν θα μπορούν σε λίγο να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Φαύλος κύκλος!

Μήπως η κυβέρνηση σκέφτεται να εντάξει τους ΤΟΕΒ στην κατηγορία των “ζόμπι”; Αν ναι, ποιος θ’ αναλάβει την άρδευση και πού θα φθάσει το κόστος παραγωγής; Σκέφθηκε κάποιος πόσο σαδιστική είναι η συμπεριφορά απέναντι σε όσους αγρότες είναι συνεπείς προς τους ΤΟΕΒ και τώρα βλέπουν το βιός τους να καταστρέφεται;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button