Δυτική ΕλλάδαΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος: “Επείγουσα ανάγκη επανασύνδεσης του ρεύματος για τις ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας”

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ηλεκτροδότηση σε αρκετές ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας λόγω χρεών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Αχελώου ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Με τις οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ να «τρέχουν», τη στιγμή που οι αγρότες βρίσκονται με «δεμένα χέρια», ζητούμενο είναι η εξεύρεση άμεσης λύσης καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η καλλιεργητική περίοδος, κάτι που θα επιφέρει τεράστιες συνέπειες. Ειδικότερα τα όσα δήλωσε:

“Είναι επείγουσα η ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολογγίου, Λεσινίου, Φυτειών, Κατοχής) μετά την διακοπή που έγινε λόγω των χρεών τους προς την ΔΕΗ.

Σε επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, τόνισα ότι διακυβεύεται απολύτως η παραγωγή σε τομείς όπως των καρπουζιών και άλλων προÏόντων, καθώς μιλάμε για μία αρδευόμενη περιοχή περίπου 100.000 στρεμμάτων.

Πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση, που να δίνει διέξοδο και στο πρόβλημα εξυπηρέτησης των οφειλών προς την ΔΕΗ, η οποία είναι εισηγμένη και η οποία, εάν καταστραφεί η παραγωγή, δεν θα έχει λαμβάνειν παρά του μη έχοντος.

Το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη οξύτητα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και των κινδύνων για την παραγωγή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button