ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος για σχολικές καθαρίστριες: «Κε Βορίδη, πάρτε το πίσω!»

Ανακοίνωση με αφορμή την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2021-22 εξέδωσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται αναστάτωση και οργή επικρατεί μεταξύ των 5,5 χιλιάδων καθαριστριών πλήρους και των 4,5 χιλιάδων μερικής απασχόλησης έπειτα από την έκδοση της προκήρυξης καθώς το υπουργείο προωθεί μία λύση ώστε, με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες εργατοώρες να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης 15 χιλιάδων καθαριστριών.

Αναλυτικά:

 Κε Βορίδη, πάρτε το πίσω!

Αναστάτωση και οργή επικρατεί μεταξύ των 5,5 χιλιάδων καθαριστριών πλήρους και των 4,5 χιλιάδων μερικής απασχόλησης.

Ο λόγος είναι η “ιδέα” που συνέλαβε κάποιος εγκέφαλος στο υπουργείο Εσωτερικών και προχωράει προς υλοποίηση ο υπουργός. Επειδή υπήρχαν παράπονα για έλλειψη καθαριστριών, το υπουργείο προωθεί μία λύση ώστε, με τα ίδια κονδύλια και τις ίδιες εργατοώρες να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης 15 χιλιάδων καθαριστριών.

Μ’ έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια, στο έδαφος της ανέχειας και της εξαθλίωσης. Να μοιρασθούν τα ίδια χρήματα σε 15 χιλ. καθαρίστριες, για να εξασφαλισθεί σ’ αυτές ένα κολοσσιαίο μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 180 ευρώ.

Για τέτοια κραιπάλη μιλάμε, την ίδια ώρα που θα μπορείς να μιλάς για ρουσφέτια, αναδιανέμοντας την φτώχεια σε βάρος γυναικών (και λίγων ανδρών) που παλεύουν με πενιχρέςαποδοχές να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Είναι δυνατόν, υπουργέ κε Βορίδη, να θεσμοθετηθεί τέτοιου είδους ανθρωποφαγική λύση; Την στιγμή που μπορεί, με μία αύξηση ανεπαίσθητη του προϋπολογισμού, και το πρόβλημα των ελλείψεων να αντιμετωπισθεί και να μην μετατραπούν φτωχοί βιοπαλαιστές σε στημένες λεμονόκουπες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button