ΑγρότεςΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Βαρεμένος για ελιά Καλαμών: Στο δράμα προστίθεται το κομφούζιο

Στην δραματικότερη καμπή βρίσκεται η παραγωγή της ελιάς Καλαμών, ασύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου.

Ο βουλευτής, τονίζει ακόμη πως οι τιμές για τη νέα σοδειά κυμαίνονται στα 40-45 λεπτά το κιλό και οι παραγωγοί είναι ανάστατοι, καθώς επικρατεί σύγχυση γύρω απ’ τους κωδικούς για την ενίσχυση που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση.

Στη δήλωση του συνεχίζει:

“Από το Υπουργείο έλαβα την διαβεβαίωση ότι η ενίσχυση λόγω Covid19, ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει και την επιτραπέζια ελιά Καλαμών που παράγεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να καλύψει κάποιες δαπάνες (όπως τα λιπάσματα), που είναι αναγκαίες προκειμένου να μην εγκαταλειφθούν τα δένδρα στην τύχη τους. Κάτι που έχει ήδη συμβεί με όσους είχαν νοικιασμένα χωράφια και τα εγκαταλείπουν όπως-όπως.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ενώσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των κωδικών που καλύπτουν τους παραγωγούς Αιτωλοακαρνανίας, μένουν εκτός πληρωμής. Ή θα γίνει κάτι επιπρόσθετα ή τα πράγματα θα πάρουν την πιο μοιραία τροπή για την παραγωγή της εληάς Καλαμών στον νομό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button