PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Άγιος Δημήτριος: Η βάπτιση που έγινε θέαμα χωρίς καμιά συγκατάθεση

Όπως μάθαμε στα τοπικά ΜΜΕ με τρόπο πανηγυρικό «Η Επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας προέβη σε ανακοίνωση για τη βάπτιση νεαρής πρώην Μάρτυρος του Ιεχωβά σε Χριστιανή Ορθόδοξη. Η βάπτιση έγινε στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου».

Όχι μόνο «προέβη σε ανακοίνωση» αλλά κυκλοφόρησε και τις σχετικές φωτογραφίες από τη βάφτιση, προφανώς για του λόγου το αληθές. Μόνο που η Μητρόπολη η τοπική ενορία και φυσικά ο εφημέριος π. Κων. Καντάνης δεν ρώτησαν τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όπως μαθαίνουμε.

Η νεαρή κοπέλα είναι έξω φρενών διότι δεν ήξερε τίποτε ούτε για το δελτίο Τύπου που επρόκειτο να κυκλοφορήσει, ούτε ότι θα τραβάνε φωτογραφίες της από την βάπτιση της για να διατρανωθεί η μεταστροφή και ο θρίαμβος επί των αιρέσεων!

Αν δεν το κατάλαβε κάποιος, η ίδια η νεαρή γυναίκα που αποφάσισε να αλλάξει πίστη και να ακολουθήσει το ορθόδοξο δόγμα, βλέπει τώρα την ίδια την Εκκλησία να μην σέβεται την ιδιωτικότητα, τα προσωπικά δεδομένα και τελικά την ίδια την προσωπικότητά της!

Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική που αποκτά μεγάλες διαστάσεις αν συνδυαστεί και με το ύφος της υπόλοιπης ανακοίνωσης. Εκεί όπου γίνεται λόγος και για άλλους… θριάμβους πάνω σε άλλα δόγματα. Όπως την πρόσφατη περίπτωση έντυπου που κυκλοφόρησαν προτεστάντες χριστιανοί στη περιοχή και το οποίο… απέκρουσαν οι πιστοί της περιοχής, όπως αναφέρεται.

Θα ήταν απλώς άκομψο ένα δελτίο Τύπου με φωτογραφίες για ένα τέτοιο γεγονός αν υπήρχε η συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων. Τώρα που, όπως φαίνεται, αυτή η συγκατάθεση δεν υπήρξε καν, η κίνηση αυτή είναι εκτός του ίδιου του πνεύματος της Εκκλησίας, τσαλαπατά την προσωπικότητα και την ιδιωτικότητα ενός νέου ανθρώπου και σίγουρα αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ακραία νοοτροπία που κυριαρχεί σε κύκλους της τοπικής εκκλησίας.

Π.Η.Τ.

Ετικέτες

20 Σχόλια

 1. Ποτέ δεν θα δεχόμουν να πετάξω ή να κάψω την Καινή Διαθήκη (μετάφραση) η οποία φέρει επάνω τον Τίμιο Σταυρό καθώς και τις σφραγίδες των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.

  Επίσης, ποτέ δεν θα έκαιγα την τσάντα που φέρει την Ελληνική Σημαία και τον Τίμιο Σταυρό.

  Ποτέ μα ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο.

  Αν κάποιοι πετάνε στα σκουπίδια και καίνε την Καινή Διαθήκη, τον Τίμιο Σταυρό και την Ελληνική Σημαία, θα τους κρίνει ο Θεός.

  Εγώ έμαθα πως αν χρειαστεί θα δώσω την ζωή μου για τον Σταυρό και την Σημαία, ουδέποτε δεν θα δεχόμουν να πετάξω ή να κάψω αυτά τα Ιερά Σύμβολα.

  Αυτή είναι όλη η ουσία, τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια και ασκήσεις επί χάρτου.

  Όσο για τα χωρία, αρκεί κάποιος να διαβάσει το Εκκλησιαστικό Κείμενο και μετά την μετάφραση, τότε θα διαπιστώσει πως το νόημα και η μετάφραση είναι ακριβώς το ίδιο και δεν διαστρεβλώνεται πουθενά και καθόλου.

  Η μετάφραση έγινε από τους Ορθοδόξους Καθηγητές. Και την εκδίδει εκτός από την Βιβλική Εταιρία ΚΑΙ η Αποστολική Διακονία.

  Κλικ στο λινκ:

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A4%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CE%BD_%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD

 2. Υπενθυμίζω πως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας από την οποία προέρχεται η συγκεκριμένη μετάφραση της Καινής Διαθήκης, είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

  Φυσικά, υπάρχει γραπτώς η έγκριση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και από την Εκκλησία της Ελλάδος και άλλα ακόμη Πατριαρχεία.

  Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία εκδίδει όλες τις μεταφράσεις της Αγίας Γραφής.

  Κάνε ένα κλικ εδώ και θα δεις από που προέρχονται οι εν λόγω μεταφράσεις.

  Κάνε ένα κλικ εδώ για να δεις την μετάφραση της Καινής Διαθήκης την οποία πουλάει η Ελληνική Βιβλική Εταιρία.

 3. Δεν έχω καταλάβει ακόμη ποιο είναι το θέμα των διαφωνούντων.

  Εφόσον είναι δεδομένο πως ΟΛΑ όσα αναγράφονται στο άρθρο είναι πέρα για πέρα αληθινά, τότε ποια είναι η ένσταση;

  Τόσο πολύ φοβούνται τον διάλογο;

  Προσωπικά διάβασα το άρθρο, (κοιτάζοντας και τις φωτογραφίες) στο διαδίκτυο, σε αρκετά ιστολόγια, ένα από τα οποία είναι αυτό:

  http://trianteikanews.blogspot.com/2019/08/blog-post_536.html

  Εύχομαι οι αναρτήσεις / αναδημοσιεύσεις να μην κάνουν “φτερά” όπως έγινε σε άλλα ιστολόγια, που με “δημοκρατικό” τρόπο εξαφανίστηκε η εν λόγω ανάρτηση.

  Άραγε γιατί την εξαφάνισαν; Τι φοβήθηκαν;

  Θεωρώ εντελώς απίθανο να πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα!!!

  Και καλά εντάξει, την διέγραψαν, όμως δεν θα έπρεπε από σεβασμό στους αναγνώστες τους, να ενημερώσουν και να δημοσιοποιήσουν τους λόγους για τους οποίους έκαναν την διαγραφή του άρθρου;

  Η ελεύθερη δημοσιογραφία, η αδέσμευτη δημοσιογραφία και η ελευθερία του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) αποτελούν βασικούς πυλώνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους.

 4. Όσον αφορά στο σχόλιο του κ.Νίκου, προς το τέλος, που μας προτρέπει στην απαξίωση του σαϊτ, μήπως θα μπορούσε να μας υποδείξει σε ποιο ακριβώς σημείο διαφωνεί με το άρθρο;

  Είναι εύκολο να ρίχνουμε “πυροτεχνήματα”, το δύσκολο είναι να απαντήσουμε με ντοκουμέντα, ειδικά όταν έχουμε άγνοια.

  Η απαξίωση ενός δημοσιογραφικού μέσου επειδή αυτό έγραψε την αλήθεια, αν μη τι άλλο είναι πρόκληση κατά της ίδιας της Δημοκρατίας που ζει μέσα από την ελευθερία της έκφρασης και τον δημόσιο λόγο.

  Αν η απαξίωση δεν αποτελεί ύβρη για την ελευθερία του λόγου, τότε δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο.
  Θα μπορούσε να απαντήσει ο κος Νίκος;

  Ευχαριστώ.

 5. Ο κος Νίκος στο σχόλιο του:
  (Νικος says: 29/08/2019 , 15:15 at 3:15:13 ΜΜ)
  βρίζει το σαϊτ, τους σχολιαστές, καθώς και όλο το Αγρίνιο.
  Λυπάμαι πολύ.

  Το σαϊτ είναι από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο. Και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, κατά την γνώμη μου, είναι τέλειος και πάντα διαβάζω τα άρθρα του.

  Είναι από τους ελάχιστους που με τόλμη λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Μπράβο. Πάντα θαύμαζα αυτούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα και αντιστέκονται στους ισχυρούς. Αυτοί είναι πραγματικά παληκάρια.
  Συνεχίστε έτσι και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες του Αγρινίου θα είμαστε μαζί σας.

 6. Τρομερο σαιτ, στηλη και σχολιαστες. Και αναρωτιουνται οι ιδιοι γιατι το αγρινιο εχει τετοια χαλια αμορφωσιας και ποιοτητας. Μονο απαξιωση σε αυτο τι σαιτ

  1. Δηλαδή… Ορθοδοξία=Ελευθερία+Μόρφωση
   Όλοι οι άλλοι είναι αμόρφωτοι σκλάβοι. Ωραία λογική! Σωθήκαμε και δεν το καταλάβαμε!!!!

   Το agrinopress είναι το μόνο site ενημέρωσης του Αγρινίου που δεν καταπίνει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν. Έχει άποψη και πάντοτε αντικειμενική. Άμα δε σ’ αρέσει, το κουβαδάκι σου και σ’ άλλη παραλία. Για το γενικότερο χάλι ηθικής και αξιών, ευθύνονται πρωτίστως οι πνευματικοί ταγοί του τόπου. Είδαμε τα χαΐρια τους.

  2. Kαλά εσύ βολέψου με το papa@@@@@nis.com. Όντως για την αμορφωσιά το βλέπω σ΄αυτά που γράφεις καθώς δεν ξέρεις να βάζεις ακόμη τόνους αλλά και τη σωστή χρήση του άρθρου.

 7. Πολλά μισαλλοδοξα και ανελευθερα άτομα (που νομιζουν μάλιστα ότι είναι ελεύθερα μπήκαν και σχολιαζουν βλακειες συνέπεια των ονειροξεων τους). Κρατάω μόνο το σχόλιο του Καθηγητή ως το πιο λογικό…το ίδιο το άρθρο αποτελεί μια μπαρουφα..

  1. Γεια σου ρε Al !!! Ελεύθερε!!! Μ’ αρέσει που πάνω απ’ όλα δεν είσαι μισαλλόδοξος απέναντι στις απόψεις των άλλων. Τάλε κουάλε με τον “καθηγητή” είσαι.

  2. Αγαπητέ, αποκαλείς το άρθρο: “μπαρούφα”.

   Μήπως μπορείς να μας πεις ποιο ακριβώς, απο όσα αναφέρονται στο άρθρο, είναι εσφαλμένο ή αναληθές;

   Δεν ανήκουν όλοι σε αυτούς που πετάνε στα σκουπίδια, ή καίνε βιβλία, υπάρχουν (ευτυχώς) και αυτοί που τα διαβάζουν.

   Αυτούς που τα διαβάζουν φοβούνται.
   Αυτούς που τα διαβάζουν διώκουν.
   Δεν τους συμφέρει η γνώση γιατί η γνώση είναι δύναμη.

 8. Μόλις ανακοινωθεί επίσημα η “Εκκλησία Ελλήνων Εθνικών” σε ότι αφορά την ίδρυσή της, θα σας καλέσω στα βαφτίσια μου στην Τριχωνίδα ή στο ιερό της Αρτέμιδος!!! Θα χαρώ να καλύψετε την είσοδό μου στην “Εκκλησία Ελλήνων Εθνικών”. Πάντως σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσέγγιση του άρθρου και με δικαιώνετε στην επιλογή μου στην παρακολούθηση της επικαιρότητας από το site σας.

 9. Η ταξιαρχία αλ Καντάνι κόβει , ράβει και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
  καληνύχτα Ελλαδίτσα! εν έτει 2019 έχουμε ξεπεράσει και το Ιράν σε όλα!

 10. Εβραιολάγνοι και οι ιαχωβάδες και οι βοθρόδοξοι !
  Μέχρι πότε θα προσκυνάμε τους εμετούς των εβραίων και τους ψυχικά άρρωστους του ισραήλ ;

 11. Πόσο ωραίο κι όμορφο να επιλέγει κανείς το τι θέλει να κάνει στη ζωή του, χωρίς να ακολουθεί το δρόμο που άλλοι χαράζουν για τον ίδιο ή την ίδια. Το υπέροχο δώρο της ελευθερίας στη ζωή και ότι αυτή περιλαμβάνει.

  Κι όμως πόσο δυσάρεστο να αντικρίζει κανείς εν έτη 2019 τέτοιου είδους δημοσιεύματα σε ΜΜΕ έστω και διαδικτυακά, που δυστυχώς αντί για ουδέτερη ενημέρωση ενός γεγονότος προς κρίση του εκάστοτε αναγνώστη, Βουδιστή, Μουσουλμάνου, Προτεστάντη, ορθόδοξου, ή μάρτυρα του Ιεχωβά, προωθούν τη μισαλλοδοξία μεταξύ ανθρώπων. Δεν είναι να απορεί κανείς που γενικότερα η θρησκεία κάποιες φορές χαρακτηρίζει ανθρώπους και τοποθετεί ταμπέλες, δημιουργώντας συνειδητά αλλά και υποσυνείδητα έχθρες και μίση μεταξύ ανθρώπων της ίδιας κοινωνίας, της ίδιας χώρας και του ίδιου πλανήτη. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά σε αυτό το ζήτημα άλλωστε από την απαρχή της δημιουργίας της θρησκείας και της εκκλησίας.

  Όμως με όλο το σεβασμό προς τους αγαπητούς δημοσιογράφους, αρθρογράφους, ή απλώς άνθρωπους που γράφουν κάποιο ενημερωτικό άρθρο, τουλάχιστον ας σκέφτονται τον τόνο και την γραμματική κλίση του προσώπου με την οποία αρθρογραφούν. Αν μεταφέρουν απλώς πληροφορίες ενός φορέα, εκκλησίας ή οτιδήποτε άλλου , ας το κάνουν σαφές, να γνωρίζουμε τουλάχιστον ποιος λαβαίνει θέση προωθώντας το μίσος μεταξύ ανθρώπων, και τοποθετώντας ομάδες συνανθρώπων και συμπολιτών μας σε ευφάνταστες κατηγορίες ανθρώπων με «ταμπέλες» που παραπέμπουν σε φόβο και σκοτεινά χρόνια του μεσαίωνα, κάτι που ούτως η άλλως διώκεται από τις αρχές και το ΕΣΡΜ.

  Συγχαρητήρια και πάλι στην κοπέλα που προφανώς ελεύθερα επέλεξε πώς να ζήσει τη ζωή της όσο αναφορά το θρήσκευμα. Συγχαρητήρια και στο agriniopress.gr που τοποθετεί το ζήτημα στη σωστή του βάση. Αν και η ελευθερία της κοπέλας καταπατήθηκε απ’ την αυθαίρετη δημοσίευση των φωτογραφιών της ( που προς έπαινο των τοπικών ΜΜΕ αφαιρέθηκαν ήδη) , προς θλίψη και καταισχύνη της ιδιωτικότητας με τη σαφή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ενός ανθρώπου. Εύχομαι να μη βιώσει ξανά κάτι τέτοιο στη ζωή της, και μια υπέροχη ζωή για όλους τους ανθρώπους και πολίτες της πόλης και της χώρας.

  Ένας ελεύθερος άνθρωπος.

 12. Νομίζω ότι το παρόν άρθρο έχει στραβή ματιά των πραγμάτων.
  Η βάπτιση είναι γεγονός χαράς και πάντα βγάζουμε φωτογραφίες.

  1. Τί λες ρε θείο; …σοβαρολογείς τώρα; Η ίδια η κοπέλα που βαφτίστηκε δεν ερωτήθηκε ποτέ για το αν ήθελε να βγει φωτογραφίες. Προφανώς το ήξεραν ότι θα αρνούνταν, γι’ αυτό και όλες όσες τραβήχτηκαν ήταν ημι-προφίλ ή πλάτη. Και το πράγμα δεν έμεινε εκεί. Έχεις υπόψη σου τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων; Χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες για αντιαιρετική ανακοίνωση της μητρόπολης που δημοσιεύτηκε σε όλα τα τοπικά μέσα! Αυτό απαγορεύεται χωρίς την συγκατάθεση του ατόμου που φωτογραφήθηκε. Πρόκειται για παράνομη πράξη και μπορεί να τους τρέξει νομικά. Αλλά η πλάκα είναι ότι ακόμη δε τη βάφτισαν… αρχίσανε και τα καρναβάλια! Αυτό δεν ήθελε όμως; Πάρε Ορθοδοξία για να γουστάρεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close