Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Βανδαλίζουν το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Συνθήματα στους τοίχους του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου έγραψαν άγνωστοι το τελευταίο διάστημα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί και κλοπές στο χώρο

Ο Διευθυντής του σχολείου Ηλίας Γουβέλης θέλοντας, να επικοινωνήσει με την τοπική κοινωνία, να κάνει γνωστό το πρόβλημα και να απευθυνθεί προς κάθε αρμόδιο, στέλνοντας και ένα μήνυμα στους πολίτες, μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Απέστειλε επιστολή στην ΑΙΧΜΗ όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αγαπητοί εκδότες

Θα ήθελα διαμέσου του βήματος που μου δίνεται από τα μέσα επικοινωνίας που διευθύνεται να σας ενημερώσω για ορισμένα θέματα που αφορούν το 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας. Όπως όλοι γνωρίζεται το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου είναι ένα σχολείο με μακρά ιστορική διαδρομή τόσο σε σχέση με την εκπαιδευτική του δράση όσο και με τους χώρους που φιλοξενήθηκε. Από το 2016 το σχολείο στεγάζεται στο νέο υπερσύγχρονο χώρο του ο οποίος κόστισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ο πραγματικά επιβλητικός αυτός χώρος αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλους όσους τον επισκέπτονται. Για εμάς δε τους εκπαιδευτικούς που ζούμε και λειτουργούμε σ΄αυτόν είναι πραγματική πηγή έμπνευσης. Κινούμενοι στους χώρους του η αίσθηση καθήκοντος που έτσι κι αλλιώς υπάρχει λόγω της δουλειάς μας γίνεται εντονότερη.

Για το λόγο αυτό λοιπόν με μεγάλη λύπη αναφέρω ότι κατά καιρούς δυστυχώς έχουν διαπιστωθεί απόπειρες παραβίασης και σε μερικές περιπτώσεις έχουν παραβιαστεί χώροι του σχολείου κι έχουν πραγματοποιηθεί κλοπές.

Σήμερα δε, που σας στέλνω αυτή την επιστολή, χώρος τους σχολείου λερώθηκε με συνθήματα και εικόνες από αγνώστους. Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω ότι, τόσο εγώ ως δ/ντης του σχολείου όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων, είμαστε υπέρ των ανοιχτών στη κοινωνία σχολείων.

Θέλουμε όμως ταυτόχρονα κατηγορηματικά να πούμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη ποιότητα και τη ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου μας καθώς και την υλικοτεχνική του υποδομή.

Κάμουμε για το λόγο αυτό έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα να φροντίσει για τα δέοντα. Απευθυνόμαστε επίσης σε όλους τους συμπολίτες μας τους οποίους θέλουμε αφυπνισμένους συμπαραστάτες σε μια προσπάθεια ήρεμης αποτροπής ενεργειών που στρέφονται εναντίον της κοινωνίας. Ίσως κάποιοι νεαροί, ευρισκόμενοι σε σύγχυση, θεωρούν ότι κάνουν πολιτικές πράξεις γράφοντας τους τοίχους ενός δημόσιου σχολείου (το περιεχόμενο των συνθημάτων κάτι τέτοιο υπονοεί). Κάτι τέτοιες ενέργειες στρέφονται ευθέως ενάντια στο δημόσιο αγαθό ευνοώντας προφανώς άλλες καταστάσεις που υποτίθενται ότι θέλουν να καταγγείλουν οι γράφοντας τους τοίχους. Εμείς οι υπόλοιποι όμως οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Οποιαδήποτε έκπτωση στη λογική αυτή πλήττει την ιδέα του δημόσιου σχολείου ως δημόσιου αγαθού.

 

Με τιμή

Ηλίας Ν. Γουβέλης

Δ/ντης 2ου Γ/ΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button