Δυτική Ελλάδα

"Βαλκανοποίηση του τουρισμού" στην Λευκαδα παρατηρεί ο επιχειρηματίας Κ. Ροκόφυλλος που δραστηριοποιείται στην Παλαιρο

koi-rokofylloskΟ επιχειρηματίας, Κωσταντής Ροκόφυλλος που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο πεδίο του τουρισμού και ειδικότερα στην Πάλαιρο με την ενοικίαση και την πώληση πολυτελών συγκροτημάτων, μίλησε στον Prisma 91.6 θέματα τουρισμού και προοπτικές ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
     Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το φετινό καλοκαίρι είναι χειρότερο απ’το περσινό σε όλα, τα επίπεδα,  θα υπάρχουν πολύ μεγάλες επιπτώσεις σε όλη αυτή την υπόθεση της πολιτικής στη χώρα μας,  με την αστάθεια και κυρίως με το προσφυγικό, εκτιμώντας ότι όλα είναι λίγο κάτω.
     “Αυτή είναι η γενικότερη αίσθηση, ειδικά στην Λευκάδα ακούγονται παράπονα για την βαλκανοποίηση του τουρισμού, με συνεχώς χαμηλότερο επίπεδο και ενδεχομένως και αριθμητικά λιγότερους τουρίστες.
      Η βαλκανοποίηση του τουρισμού στη Λευκάδα δεν είναι επιλογή, αλλά συνέπεια της ανταγωνιστικότητας που έχουμε, αυτά προσφέρουμε,  αυτούς τους τουρίστες  ελκύουμε.
   Υπάρχουν δυνατότητές να γίνουν νέες πρωτοβουλίες και νέα πράγματα, αλλά αυτά για διάφορους λόγους σταματάνε και δεν γίνονται.
Ο ίδιος αναφερόμενος στην δραστηριότητα του που αφορά την πώληση πολυτελών κατοικιών στην Πάλαιρο, ανέφερε ότι τουρίστες αγαπάνε την Ελλάδα, ωστόσο οι ίδιοι για να τους πείσουν πρέπει να περάσουν όλα αυτά τα εμπόδια που δημιουργεί η αρνητική δημοσιότητα και όσα ακούνε για τη χώρα μας, λέγοντας ότι  αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.
     Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι πέρα από το γεγονός ότι προσπαθούμε όλοι να κάνουμε κάτι καλό στον τόπο μας, ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια κρίσης και μετά από τόσα προβλήματα, υπάρχουν στον τομέα υπηρεσιών του κράτους προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολύ κουραστικά πια, δεν λειτουργεί τίποτα.
    Πολεοδομίες, Δασαρχεία και όλες αυτές οι υπηρεσίες σταματάνε κάθε προσπάθεια, για να προχωρήσεις οποιαδήποτε επένδυση.
    Το κράτος αντιμετωπίζει εχθρικά την επιχειρηματικότητα: και να θέλεις να κάνεις κάτι δε σ’ αφήνει, σε φτάνει σε σημεία απελπισίας για να αδειοδότησης κάτι oι  διαδικασίες είναι  τόσο χρονοβόρες που δεν πηγαίνει τίποτα, παλεύεις ενάντια στο κύμα.
    Και αν επιβιώσεις απέναντι στο κύμα έρχονται όλα τα άλλα φορολογικά βάρη. Όλη αυτή ιστορία είναι εχθρική σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κρατήσει την ζωντανή τη χώρα….
ΗΧΗΤΙΚΟ

ΠΗΓΗ: http://www.lefkadatoday.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button