ΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Β’ ΕΛΜΕ και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου- Θέρμου: Στο επίκεντρο τα προβλήματα της εκπαίδευσης (video)

Παραχώρησαν συνέντευξη τύπου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Στη συνέντευξη μίλησαν ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, Γιώργος Κατσίφας, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αγγελική Συργιάννη, η γενική γραμματέας Μάρθα Σαράκη και το μέλος του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ, Κώστας Κορδάτος.


Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν τόσο στην έναρξη του σχολικού έτους και τα κενά που παρατηρούνται στις απαιτούμενες θέσεις. Λόγος έγινε ακόμη για τα μέτρα κατά της πανδημίας, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών (το ποσοστό των εμβολιασθέντων και όσων νόσησαν στην περιοχή υπερβαίνει το 90%), τα ολιγομελή τμήματα αλλά και το αριθμητικό έλλειμμα στις καθαρίστριες των σχολείων.

Αναφορά έγινε επίσης και στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και τις τρέχουσες εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Σημειωτέον ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, παρατηρούνται τα ίδια κενά με την περασμένη χρονιά, δηλαδή 180. Σε ότι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο κ. Κατσίφας, παρατηρείται βελτίωση, καθότι τα κενά ανέρχονται σε 35.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο ζήτημα των καθαριστριών. Οι επιδοτήσεις που δίδονται από το αρμόδιο υπουργείου έχουν μειωθεί, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Αν και ο Δήμος Αγρινίου εξασφάλισε επιχορήγηση ύψους 180.000 ευρώ, ώστε να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό καθαριστριών με πέρυσι, είναι γεγονός ότι ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες επαρκώς.

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργου Κατσίφα:

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button