ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Β ΕΛΜΕ: «Εμπλοκή άλλων φορέων για παιδαγωγικό έλεγχο μαθητών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»

Ζητά να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση που αφορά τις διώξεις σε βάρος μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τελικά ανήλικοι μαθητές του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προανακριτικής διαδικασίας και την λήψη καταθέσεων για τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020.

Με αφορμή τις εξελίξεις που έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το agriniopress, σε ανακοίνωσή του αναφέρει το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ:

«Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τη δίωξη μαθητών του 1ου Γ/σιου Αγρινίου για τη συμμετοχή τους σε δράσεις ενάντια στα αντιεκπαιδευτκά μέτρα του υπουργείου Παιδείας τον Οκτώβριο 2020, περίοδο που υπήρχαν γενικευμένες μαθητικές καταλήψεις και Πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα οφείλει να διευκρινίσει τα εξής:

Ζητήματα που άπτονται της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικότερα για τους μαθητές, πάγια θέση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι ότι λύνονται στα πλαίσια των παιδαγωγικών συλλογικών οργάνων και διαδικασιών εντός του πλαισίου λειτουργίας των θεσμοθετημένων οργάνων του σχολείου, όπως η διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων, το σχολικό συμβούλιο. Η εμπλοκή άλλων φορέων πέραν της σχολικής κοινότητας για τον παιδαγωγικό έλεγχο μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή.

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, με αίσθημα ευθύνης, κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδια αρχή, που έχει επαλειφθεί της υπόθεσης να τεθεί στο αρχείο σε κάθε επίπεδο, ώστε να εξασφαλιστεί για τη νέα σχολική χρονιά η εύρυθμη λειτουργία του ιστορικότερου σχολείου του Αγρινίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button