Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: “Αποχή από τις εκλογές”

“Καμιά συμμετοχή στις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια” τονίζει σε ανακοίνωση της η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με το ζήτημα της ηλεκρονική ψηφοφορίας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα Υ.Σ.

Το ΔΣ της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 28.9.20 που κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων την κατάθεση τροπολογίας στο ΠΔ1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ημέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το έγγραφό της στις 15/10/2020 με τίτλο: Οργανωτικά μέτρα για την υλοποίηση της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων για τα Υ.Σ., αποφάσισε ομόφωνα, να υιοθετήσει την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και δεσμεύτηκαν οι παρατάξεις που απαρτίζουν το Δ.Σ., να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από τις εκλογές εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, την εγκυρότητα και την μυστικότητα της ψηφοφορίας, κάτι που με την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν εξασφαλίζονται, αντίθετα αποξενώνουν τους συναδέλφους από τη ζωή των ΕΛΜΕ και οδηγεί σε έναν τεχνοκρατικό και αδιαφανή τρόπο επιλογής των δύο συναδέλφων μας που θα μας εκπροσωπούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ.

Το ΔΣ της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

• Θεωρεί απαραίτητη την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. και ζητάει την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

• Απορρίπτει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».

• Δεν αποδέχεται το Σάββατο ως ημέρα διενέργεια των αρχαιρεσιών και αντιπροτείνει να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, με κάλπες και εφορευτικές επιτροπές στο νομό, για την διευκόλυνση των συναδέλφων για τη ψηφοφορία, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια και κλείσιμο των σχολείων την ημέρα των εκλογών
Επίσης, καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά την έλλειψη διαλόγου, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, ακόμα και αν πρόκειται για τα πλέον σοβαρά θέματα που απασχολούν το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν θα επιτρέψουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τη συνεχή υποβάθμιση του ρόλου των εκπροσώπων μας με κάθε τρόπο.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι δεν προτείναμε μέλη μας για τη στελέχωση της εφορευτικής επιτροπής των επικείμενων εκλογών που θα εξελιχθούν σε παρωδία (αν και όποτε διεξαχθούν), ούτε επικυρώνουμε τους εκλογικούς καταλόγους σε συνεργασία με την Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας.
Η λύση στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μία και έχει ήδη προβλεφτεί ως τροπολογία του ΠΔ 1/2003. Απαιτούμε να δοθεί προσωρινή παράταση στη θητεία των υπαρχόντων αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αφού δεν μπορεί να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία που προβλέπεται για τις εκλογές.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία ενάντια στο πλαίσιο που επέβαλε αυθαίρετα και ετσιθελικά η υπουργός παιδείας, που ήδη έχει εκτεθεί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Εκλογές αιρετών δια ζώσης με εφορευτικές επιτροπές σε Αμφιλοχία, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο με κάλπες.
2. Να διεξαχθούν οι εκλογές εργάσιμη ημέρα χωρίς διακοπή λειτουργίας των σχολείων, με διευκόλυνση μόνο για τη ψηφοφορία.
3. Οι εκλογές να επανέρθουν στην ευθύνη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, όπως γίνονταν πριν το 2003.
4. Να θεσμοθετηθεί εκλογή 3ου αιρετού εκπροσώπου στα Υ.Σ.
Να δοθεί η δυνατότητα στις ΕΛΜΕ ή την ΟΛΜΕ, με ασφαλιστικές δικλείδες, να ανακαλούν αιρετούς, οσάκις έχουν σαφή αντικαταστατική δράση στα Υ.Σ.
Τέλος δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε καμία μεμονωμένη εκπροσώπηση, που θα συμμετέχει σε αυτή την παρωδία και θα πάρουμε όλα τα συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά μέτρα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα, όλων των συναδέλφων στο νομό, ως Α’ & Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας.

Καμιά συμμετοχή στις εκλογές – παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!
ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button