ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τζανάκης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown, μεγάλο πρόβλημα η ασυμπτωματική νόσος με την Όμικρον»

Αυξάνεται η ανησυχία για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και τα συμπτώματά της που μπορεί να είναι ελάχιστα ή και μηδενικά, κυρίως στους πλήρως εμβολιασμένους.

«Με την Όμικρον δεν βλέπουμε την εντυπωσιακή άνοδο και αυτό είναι καθαρά μαθηματικά. Είναι ο κανόνας του διπλασιασμού, που ξεκινάει από μικρό νούμερο και καταλήγει σε κάτι τρομαχτικά νούμερα. Η Δανία με 90% εμβολιαστική κάλυψη, είχε στις 2 Δεκεμβρίου 5.5000 κρούσματα και χτες ανακοινώθηκαν 13.200 κρούσματα», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας την εφιαλτική άνοδο των κρουσμάτων μέσα σε μόλις 10 ημέρες.

Ο κ. Τζανάκης εντοπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη. «Το μεγαλο πρόβλημα είναι ότι προκαλεί ασυμπτωματική νόσο σε πολλά άτομα, σε άτομα που έχουν εμβολιαστική κάλυψη πλήρη ή προ τεσσάρων και πέντε μηνών. Η Όμικρον και η Δέλτα ίσως δεν κάνουν καθόλου ή πολύ λίγα συμπτώματα κι έτσι προχωράει», πρόσθεσε.

«Το σημαντικό είναι όλα τα τεστ -self, rapid- είναι ευαίσθητα στην Όμικρον και μπορούν να την ανιχνεύσουν», είπε.


«Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown»

Ο καθηγητής δήλωσε πως όλα τα μέτρα που στοχεύουν στην αναχαίτιση της Όμικρον θα πρέπει να είναι πάντα στο τραπέζι. Ανοιχτό άφησε, επίσης, το ενδεχόμενο ενός lockdown, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την πίεση που θα δεχτεί το σύστημα υγείας.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button