ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τυπογραφικό λάθος η αλλαγή έδρας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, λέει το Υπουργείο

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στον Σπήλιο Λιβανό

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα το Αγρίνιο, σύμφωνα με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων,… και εφεξής», βρίσκεται στον πίνακα με νέα έδρα, αυτή της Πάτρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για “εκ παραδρομής τυπογραφικό λάθος”.

Στην υπ΄αρ. Φ.153/40138/Α5 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων» που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1106/Β/31-03-2020 εμφανίζεται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών να εδρεύει στην Πάτρα.

Ωστόσο, η έδρα του εν λόγω Τμήματος βρίσκεται στο Αγρίνιο.

Καθώς προηγουμένως δεν είχε υπάρξει κάποια σχετική απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης («ΕΘΑΑΕ») και λοιπών αρμόδιων φορέων για τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός έγινε αποδέκτης πλήθους μηνυμάτων ανησυχίας τόσο από ακαδημαϊκούς κύκλους και φοιτητές όσο και από κοινωνικούς φορείς και πολίτες.

Ο κ. Λιβανός είχε εκτενή συζήτηση και συνεργασία για το εν λόγω θέμα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Σε συνέχεια αυτής, επικοινώνησε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, καθώς και με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Διγαλάκη.

Η αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφού διερεύνησε το θέμα, ενημέρωσε τον κ. Λιβανό ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση για τη μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος από το Αγρίνιο και τον διαβεβαίωσε πρόκειται για εκ παραδρομής τυπογραφικό λάθος, για το οποίο θα ακολουθήσει σύντομα σχετική απόφαση διόρθωσής του.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close