PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Άβρεχος Τσίπρας στο τέλος των Μνημονίων

Χτυπούσαν πένθιμα, λέει, οι καμπάνες στην Ιθάκη την ώρα του διαγγέλματος Τσίπρα. Του κάνανε τα μούτρα κρέας! Προσπάθησαν να δείξουν κάποια ΜΜΕ ότι υπήρχε και αντίδραση για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ιθάκη, λίγο πριν ή λίγο μετά το διάγγελμά του για την Έξοδο από τα Μνημόνια, αλλά δεν έπεισαν.

Μια κυρία έλεγε «ανεπιθύμητος» και ένας (αρ.1) έκανε «ουουουου» κι αυτό ήταν όλο, συν ένα πανό αναρχικών που έλεγε ότι τους «βρωμάει η ανάπτυξη» ή κάπως έτσι. Ή ότι-λέει- «οι  Ιθάκες δεν βρίσκονται αλλά χτίζονται», ο Αλλάχ και η ψυχή εκείνου που το έγραψε.

Βέβαια, ούτε η εικόνα του λαού που αποθεώνει τον αγαπημένο ηγέτη  που προσπάθησαν να περάσουν μερικά άλλα είναι αληθινή. Όμως η αναμονή για λαϊκές αντιδράσεις που περίμεναν κάποιοι δεν ήρθε ποτέ και όποιος δεν το βλέπει και περιμένει ανατροπές του πολιτικού σκηνικού απλά δεν ξέρει τον Έλληνα. Για έλλειψη στα γιαούρτια έγραφαν, διάφορα ευφυή έλεγαν στα social media, η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πιστεύει ότι πλέον κάνουμε μόνοι μας κουμάντο, τουλάχιστον όχι μέχρι το 2022. Όμως αντίδραση και οργή λαού ο Τσίπρας δεν κατάλαβε.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η ανεργία αυξήθηκε φέτος τον Ιούλιο παρότι είμαστε στην εποχή που η Ελλάδα έχει τις πιο πολλές δουλειές!  Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σήμερα μιλούν αύξηση ανέργων κατά 36.185, αν γίνει σύγκριση με τον Ιούνιο και επίσης, αύξηση κατά 31.134, αν η σύγκριση γίνει με τον Ιούλιο του 2017. Και με το 55% να είναι μακροχρόνια άνεργοι..

Αυτή είναι η πραγματικότητα αλλά δεν φαίνεται να πειράζει και πολύ… Στην ουρά για την ΔΕΗ σήμερα μου έλεγε φίλος ότι «συνταξιούχοι και μισθωτοί του Δημοσίου δεν πειράχτηκαν» κι εκεί είναι το μυστικό.

Μια έρευνα έδειξε πρόσφατα ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως οικονομικά εξαρτώμενων από το κράτος, κάπου στο 67%! Υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επιδοματίες, ωφελούμενοι, επιδοτούμενοι, υποψήφιοι για διορισμό, απαλλαγμένοι από εισφορές, κοινωνικά… ασθενείς και οι οικογένειες αυτών. Ένας στους τρεις δηλαδή. Το κρίσιμο ποσοστό που βλέπεις μπροστά σου παντού, σε κάθε αλλαγή που πάει να γίνει, σε κάθε δημοψήφισμα για να μην ξεχνιόμαστε.

Ε, από το υπόλοιπο 33% που πληρώνει για να λειτουργεί το κράτος αλλά δεν έχει καμιά πολιτική «αστική» συνείδηση (διότι και ο ιδιωτικός τομέας αναξιοκρατικός και επιδοτούμενος είναι στην Ελλάδα), πρέπει να βρεθούν εκείνοι που θα πάνε να κράξουν και να κάνουν μαγκιές στον Τσίπρα. Αμ , δε! Γι’ αυτό οι μόνοι που καμιά φορά πάνε να αποδοκιμάσουν είναι παλαιοί σύντροφοι, αριστερότεροι του Τσίπρα και επίσης κρατιστές!

Κοινώς, σιγά μην κλάψει σιγά μην φοβηθεί… Προχωράει το καραβάνι έστω με έναν!

 

η συντακτική κατασταλαγμένη μονάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close