Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ιόνια Οδό από Ρίγανη έως Άρτα

Την τροποποίησης των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, στο τμήμα από ανισόπεδο κόμβο Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως και ανισόπεδο κόμβο Άρτας (χ/θ 140+891), αποφάσισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Παναγιώτης Πετσίνης, για την διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς τμημάτων ανεμογεννητριών.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει τα εξής:

1. Τροποποιούμε εν μέρει την ανωτέρω (6) σχετική Απόφασή μας και ορίζουμε όπως ο αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, από την χ/θ 65+202 Α/Κ Ρίγανης έως και την χ/θ 140+891 Α/Κ Άρτας, κατά τις ημέρες διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων, κατά τον οποίο προβλέπεται εφαρμογή της τυπικής διάταξης «ΚΣ-2 Κινητή Σήμανση/Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας», με αριθμό πιστοποιητικού έγκρισης μελέτης IC 0596B/06-03/2014, δύναται να ισχύει και μετά την δύση του ηλίου.
2. Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω α.α. (6) σχετική Απόφασή μας.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η παραχωρησιούχος εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» οφείλει σε συνεννόηση με την εταιρεία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε», να ενημερώσει έγκαιρα την αρμόδια Αστυνομική αρχή (Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων), σχετικά με τις ακριβείς ημέρες και τις ώρες εξόδου των οχημάτων.

Επιπλέον, η εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», οφείλει:

α) Σε όλη την διάρκεια της εκτέλεσης των διελεύσεων να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
β) Η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά την διάρκεια της νύκτας και όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
γ) Να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις πραγματοποιούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς και να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται με εντολή του Διοικητή του Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του νόμιμου αναπληρωτή του.

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 18/11/2019, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης εργοταξιακής οδικής σήμανσης και λήγει την 31/03/2020.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Β΄ Τ.Τ. Αυτ/δρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button