ΕξελίξειςΠολιτική

Τροπολογία βουλευτών της ΝΔ για ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων

epi-agrotes3

Την εξαίρεση των αγροτικών κοινοτικών επιδοτήσεων από τους συμψηφισμούς με τυχόν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία καθώς και τη μη φορολόγησή τους ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 Mε την ίδια τροπολογία ζητούνται επίσης μια σειρά ακόμα αλλαγών για την ευνοϊκότερη φορολόγηση των αγροτών όπως η μη φορολόγηση των ημερομισθίων του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, η εξαίρεση γεωργών και κτηνοτρόφων από την υποχρέωση προκαταβολής φόρου καθώς και να μην συνυπολογίζονται στη φορολογία των αγροτών τα τεκμήρια διαβίωσης.

Αναλυτικότερα, με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» οι βουλευτές ζητούν”

– Να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών, τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειάς του, σύμφωνα με το αφορολόγητο των μισθωτών.

– Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος τα τεκμήρια διαβίωσης. – Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

– Να μην φορολογούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις. – Να μην παρακρατούνται οι κοινοτικές ενισχύσεις. – Οι αγρότες να εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής προκαταβολής φόρου.

Πρώτος υpογράφων την τροπολογία είναι ο Ιορδάνης Τζαμτζής και ακολουθούν οι βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης, Γιώργος Κοντογιάννης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Παύλος Βογιατζής, Δημήτρης Χριστογιάννης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Μιχάλης Ταμήλος, Ζέττα Μακρή, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Κώστας Κλειτσιώτης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Γιάννης Τσατσάκης – agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close