ΕξελίξειςΠολιτική

Τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

ÂÏÕËÇ ÏÍÏÌÁÓÔÉÊÇ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÃÉÁ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε την  Τετάρτη στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της προκλητικής και αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ, και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.
Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση της αντιλαϊκής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στα τέσσερα νομοσχέδια που είναι σε εξέλιξη, είναι η εξής:

«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την τακτική της να “νομοθετεί” τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα με την απαράδεκτη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εξέδωσε στις 11-6-2013 με πραξικοπηματικό τρόπο την επαίσχυντη από 10-6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 139Α), με την οποία δίνει τη δυνατότητα στους Υπουργούς να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο.
Στη συνέχεια, σε εκτέλεση της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 02/11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, με την οποία καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της και πετάγεται στον δρόμο το σύνολο των 2.900 και πλέον εργαζομένων της. Ταυτόχρονα με την πιο πάνω απόφαση, ο λαός στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών–ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Απαιτείται άμεσα η κατάργηση, και μάλιστα αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, της προαναφερόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της προαναφερόμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Για τον λόγο αυτόν το ΚΚΕ καταθέτει την τροπολογία που ακολουθεί.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ–ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Καταργούνται αναδρομικά από τότε που ίσχυσαν, και αίρονται όλες οι συνέπειές τους, η από 10-6-2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429?2005 (ΦΕΚ 139Α 11.6.2013), όπως και η σε εκτέλεση της πιο πάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκδοθείσα υπ΄αριθμ. 02/11.6.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση για Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης Ελληνική Ραδιοφωνία–Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία (ΕΡΤ ΑΕ) ( ΦΕΚ 1414Β/ 11.6.2013).
Αθήνα 12-6-2013
Οι Προτείνοντες Βουλευτές
Αλέκα Παπαρήγα
Ελένη Γερασιμίδου
Γιάννης Γκιόκας
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Θανάσης Παφίλης
Σπύρος Χαλβατζής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button