ΕξελίξειςΠολιτική

"Τρομοκρατία" στο Ακτιο – Αμβρακία καταγγέλλει ο Ν. Μωραίτης

po-moraitisn-bouli

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ θέτει ζητήματα για τους “απλήρωτους εργάτες, μέτρα απεργοσπασίας και τρομοκρατία από την κοινοπραξία στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ακτίου”

Αναλυτικά η ερώτηση οτυ βουλευτή:

“Για μια φορά ακόμη το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή το θέμα των απλήρωτων εργατών στον οδικό άξονα Αμβρακία-Άκτιο. Αυτή τη φορά αναφέρεται, εκτός των άλλων, και στα μέτρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εργατών που εφαρμόζονται από την πλευρά της κοινοπραξίας.

Είναι περίπου 200 εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Η εργοδοσία εμπαίζει τους εργαζόμενους με τις «πλάτες», βέβαια, της Κυβέρνησης, γιατί και η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, σιωπούν μπροστά σε αυτό το έγκλημα.

Αυτή η πολιτική είναι βαθιά ταξική. Στοχεύει στην κατάργηση Σ.Σ.Ε. και υπογραφή νέων, τέτοιων που να απαξιώνεται η εργατική δύναμη, να σαρώνονται εργασιακά δικαιώματα, ώστε  να πληρώσει η εργατική τάξη την καπιταλιστική κρίση, να βγει από την κρίση αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο, οι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Σήμερα στάλθηκε εξώδικο στους  30 εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση εργασίας και έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα στην εταιρεία τα οποία έχουν κερδίσει. Η εταιρεία ήταν  δεσμευμένη με νομική απόφαση για να καταβάλλει έως 20 Μάη τους 8 μισθούς που χρωστά, τα δώρα και επιδόματα. Δέσμευση την οποία δεν υλοποίησε. Και σαν να μην έφτανε αυτό στέλνει εξώδικο, απειλώντας πως αν δεν γυρίσουν στη δουλειά θα λήξει τη σχέση εργασίας μαζί τους.

Η ενέργεια αυτή είναι ενέργεια τρομοκράτησης και απειλής όλων των εργαζομένων εκεί, για να υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις ορέξεις της εργοδοσίας.

Εργοδοσίας που έφτασε στο σημείο να φέρει ιδιωτικά αυτοκίνητα από αλλού, λειτουργώντας σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, προκειμένου να σπάσει την επίσχεση των εργατών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινοπραξία και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button