Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τροχονομικοί έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα την Παρασκευή: 463 παραβάσεις

Στο πλαίσιο, πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχονομικής Αστυνόμευσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ειδικότερα, χθες  Παρασκευή 18-12-2020, στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:

Παραβάσεις ταχύτητας 107
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 38
Μη χρήση κράνους 36
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 15
Φθαρμένα ελαστικά 12
Αντικανονικοί ελιγμοί 11
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 8
Αντικανονικό Προσπέρασμα 7
Παραβίαση προτεραιότητας 6
Χρήση κινητού τηλεφώνου 4
Αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο 3
Λοιπές παραβάσεις 216

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

“Η Ελληνική Αστυνομία όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας και με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button