Δυτική Ελλάδα

Τρίτη συνάντηση περιφερειακής ομάδας έργου INCOMPASS στον Πύργο Ηλείας

LΗ 3η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Έργου InCompass πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10 π.μ. – 1.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στην πόλη του Πύργου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως φορέας άσκησης αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, συμμετέχει σαν εταίρος στο ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα «InCompass: Βελτίωση Περιφερειακών Πολιτικών, για την οικονομική βιωσιμότητα δημιουργικών επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων».

Το έργο, εντάσσεται στο πρόγραμμα INTERREG IVC και στοχεύει στη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του εντοπισμού, διάδοσης και  εφαρμογής καλών πρακτικών. Στόχος, του προγράμματος είναι η διερεύνηση των συνθηκών εκείνων για τη βέλτιστη οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια των επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και υποστηρικτικών θεσμών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο συναντήσεις της Περιφερειακής Ομάδας Έργου (Regional Implementation Group) τον Ιούλιο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013 στην Πάτρα. Στόχος της Περιφερειακής Ομάδας Έργου είναι η διαμόρφωση ενός περιφερειακού πλάνου για τις επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες (Regional Implementation Plan).

Σε αυτή τη συγκυρία εκτιμάται πως το αντικείμενο του προγράμματος λειτουργεί προσθετικά και ενισχυτικά στην προσπάθεια διαμόρφωσης των πολιτικών της Περιφέρειας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, με έμφαση σε καινοτόμες μορφές επιχειρηματικότητας, καθώς είναι υπό διαμόρφωση η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Η Περιφερειακή Ομάδα Έργου (Regional Implementation Group) αποτελεί μια δυναμική και ανοικτή ομάδα – όσον αφορά τη συγκρότησή της – με απώτερο στόχο την μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για το έργο και τις καλές πρακτικές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα και θα ακολουθήσει διαδικασία ανταλλαγής απόψεων. Έμφαση θα δοθεί στη δυνατότητα ανάπτυξης καινοτόμων μορφών επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο.

Όσοι από τους φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται για τη συμπλήρωση της  φόρμας συμμετοχής έως την Πέμπτη 19-9-2013 και την αποστολή της στο fax 2613613605 ή στο mail: dap2pde.gov.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button