Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Πληροφορίες για το τρίπλεξ καρδιάς

Οι καρδιολόγοι του ΕΟΠΠΥ συχνά μας παραπέμπουν σε τρίπλεξ καρδιάς, αφού είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να βεβαιωνόμαστε για την καλή και σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Όπως γνωρίζουμε, η καρδιά αποτελεί το βασικότερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και χάρη σε αυτό απολαμβάνουμε τη ζωή. Επομένως, δεν πρέπει να αμελούμε το τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ που κάνουν οι καρδιολόγοι με ΕΟΠΠΥ, καθώς είναι σημαντικό να προλάβουμε και να γνωρίσουμε την όποια τυχόν δυσλειτουργία της καρδιάς μας.

Τι είναι το τρίπλεξ καρδιάς μέσω ΕΟΠΠΥ;

Το τρίπλεξ καρδιάς ή όπως αλλιώς μπορεί να το ακούσουμε, το υπερηχοκαρδιογράφημα είναι μία μη επεμβατική εξέταση που ελέγχει τις καρδιακές κοιλότητες και τις βαλβίδες της καρδιάς. Πρόκειται για διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς που πραγματοποιείται με τη βοήθεια υπερηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας. Τα κύματα του ήχου ανακλώνται παράγοντας εικόνες και ήχους που είναι χρήσιμοι για να ελέγξει ο Καρδιολόγος τις διαστάσεις και το σχήμα της καρδιάς, τη δύναμη άντλησης, τη ροή του αίματος και έτσι να εντοπίσει τυχόν βλάβη ή καρδιακή ανωμαλία.

Πληροφορίες για τη διαδικασία του τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ:

  • Το τρίπλεξ καρδιάς το πραγματοποιούν οι καρδιολόγοι με ΕΟΠΠΥ με τη βοήθεια ενός μηχανήματος, του μορφομετατροπέα, που τοποθετείται στα πλευρικά οστά, κοντά στο οστό του στέρνου. Ο ασθενής ξαπλώνει σε πλάγια αριστερή θέση και ο γιατρός τοποθετεί ηλεκτρόδια στο θώρακα. Γίνεται λήψη εικόνων της περιοχής.
  • Η εξέταση διαρκεί 15 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με την περίπτωση. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και τα αποτελέσματα ο ασθενής τα λαμβάνει μετά το τέλος της εξέτασης.

Κλείνοντας λοιπόν το ραντεβού μας, οι καρδιολόγοι με ΕΟΠΠΥ θα μας δώσουν κάθε χρήσιμη πληροφορία σε ό,τι αφορά το τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ, καθώς επίσης θα μας λύσουν και οποιαδήποτε απορία μπορεί να δημιουργηθεί, καθώς τα ιατρικά ζητήματα είναι πάντα κάπως πιο δύσκολο να τα κατανοήσουμε και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να διστάζουμε να ρωτάμε τον γιατρό μας οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε ή μας προκαλεί εντύπωση.

Στην περίπτωση του τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ειδικά σε περιπτώσεις όπου κάνουμε γυμναστική, από το απλό γυμναστήριο στο δήμο μας μέχρι και πρωταθλητισμό, πρέπει οπωσδήποτε να κλείσουμε ραντεβού ώστε οι καρδιολόγοι με ΕΟΠΠΥ να μας εξετάσουν και να μας δώσουν την άδεια να συνεχίσουμε την εκγύμνασή μας.

Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που ξεκινούν τώρα τις αθλητικές τους δραστηριότητες, το τρίπλεξ καρδιάς με ΕΟΠΠΥ συνίσταται να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα σας ορίσουν οι καρδιολόγοι με ΕΟΠΠΥ.

Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, να ακολουθούμε πάντα κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών μας και να απευθυνόμαστε σε αυτούς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρατηρούμε στον οργανισμό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button