ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λίγες μέρες ακόμη για την πανελλήνια εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων στον Δρυμώνα Θέρμου

Εκατοντάδες αναμένονται στην περιοχή

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Πανελλήνιας Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που θα διεξαχθεί στις 13, 14 και 15 Ιουλίου 2018 σε ελατόφυτα ορεινά πλατώματα, με υψόμετρο 1200 μέτρα, βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μετρήσεις φωτορύπανσης (SQM) είναι πολύ καλές, ειδικά προς βορά και ανατολή και το πλάτωμα είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα.

“Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο τοπικός πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής, έχουν ενθουσιαστεί με την ανάληψη της 12ης ΠΕΕΑ και περιμένουν να γνωρίσουν τους ερασιτέχνες Αστρονόμους από όλη την Ελλάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού, όσο και σε επιχειρησιακό. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την εξέλιξη των προετοιμασιών. Το site της αστροεξόρμησης ήδη έχει πληροφορίες για τον χώρο παρατήρησης, Workshops, χορηγούς, τα καταλύματα, τα αξιοθέατα της περιοχής, τις διαδρομές (πεζοπορικές – ποδηλατικές – ορειβατικές, κ.α.), τους διοργανωτές και πολλά άλλα.

Η Αστρονομική εταιρεία μας, καθώς και η δημοτική αρχή, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διοργανωθεί μια ακόμη άρτια ΠΕΕΑ με ασφάλεια και με σκοπό την ικανοποίηση όλων των επισκεπτών” αναφέρει η ανακοίνωση της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Την εξόρμηση υποστηρίζει επικοινωνιακά το agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button