Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τριχωνίδα Α.Ε.: Σε επιχειρήσεις ενταγμένες στο τοπικό πρόγραμμα Leader ο δήμαρχος Αγρινίου

Επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας οι οποίες μετείχαν στο τοπικό πρόγραμμα Προσέγγιση Leader που υλοποιήθηκε από την Τριχωνίδα Α.Ε.,επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασίου με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Τριχωνίδας Α.Ε. είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και να διαπιστώσει τα ευεργετικά οφέλη της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τριχωνίδα ΑΕ για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας:

«Είμαι ειλικρινά χαρούμενος για την εξέλιξη των επιχειρήσεων που επισκεπτόμαστε σήμερα. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι ουσιώδες να μπορείς να δώσεις «ανάσα» σε επιχειρηματίες του τόπου σου. Και είναι υποχρέωση μας, να διαμορφώσουμε ευνοϊκές συνθήκες που θα υποστηρίξουν την ενδυνάμωση και την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας.


Το 2014 όταν αναλάβαμε την διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ, το προηγούμενο πρόγραμμα προσέγγιση Leaderήταν ήδη σε εξέλιξη.Με συντονισμένες ενέργειες και αναμορφώνοντας το πρόγραμμα αυτό, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον χρηματοδότηση 1.000.000,00 ευρώ εντάσσοντας 13 ακόμα επενδυτικά σχέδια.
Πετύχαμε επίσης κυρίως με από τις ενέργειες του Δικτύου των Αναπτυξιακών Εταιρειών αλλά και της HELADA (Ελληνική Ένωση Αναπτυξιακών Εταιρειών) ένας μεγάλος αριθμός έργων (22 έργα) τόσο της 3ης προκήρυξης όσο και των προηγούμενων (2) να περάσουν ως ανειλημμένες υποχρεώσεις (έργα γέφυρα) στο νέο ΠΑΑ 2014 – 2020, δίνοντας έτσι ανακούφιση και χρόνο στους επενδυτές της περιοχής οι οποίοι λόγω της κρίσης δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τα έργα τους.
Επισκεπτόμαστε σήμερα, με τον Γεν. Διευθυντή Χάρη Καφρίτσα και τα στελέχη της Τριχωνίδα ΑΕ., έργα της 3ης προκήρυξης που είχαν περάσει ως έργα γέφυρες μιας και ως στο τέλος του μήνα Αυγούστου τα έργα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.


Διαπιστώσαμε και μπορείτε να το δείτε κι εσείς αυτό, ότι η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο καθώς,παρά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και την οικονομική κρίση, ολοκληρώνονται λειτουργικά και ποιοτικά έργα που συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.
Κλείνοντας επιτρέψτε μου να αναφερθώ στο νέο πρόγραμμα CLLDLeaderπου η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ υλοποιεί για την νέα περίοδο με προϋπολογισμό ρεκόρ για την περιοχή, καθώς η δημόσια δαπάνη που εξασφαλίσαμε για το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 8.200.000,00 ευρώ.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η πρώτη προκήρυξη από το πρόγραμμα αυτό, που αφορά μικρές παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα και από τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι για την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις με ένα σημαντικό ποσό δημόσιας δαπάνης και με δράσεις που θα αφορούν όλους τους οικονομικούς τομείς».

Οι επιχειρήσεις που επισκέφθηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου και που μετέχουν στο πρόγραμμα:

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button