ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Μονόδρομος η απαίτηση για οικονομικό έλεγχο του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας”

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής*

Αγαπητοί Αναγνώστες

Η απαίτηση για διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από συστάσεως του μέχρι σήμερα είναι μονόδρομος.

Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί χρειάζεται να γίνει Ο έλεγχος.

Στις 8 Σεπτεμβρίου έχουμε την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και την εκλογή της Επιτροπής Ζωής του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

Σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση της Δεξιάς ο Πρόεδρος του ΔΣ εκλέγεται από τη Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου. Σωστά από πολύ νωρίς είχα εκτιμήσει και σας ενημέρωσα ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προταθεί και θα εκλεγεί Πρόεδρος του ΔΣ ο κ Στούπας Θεόδωρος. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και θα επανέλθουμε με άρθρο.

Σύμφωνα με το ίδιο νόμο η παράταξη του Δημάρχου θα έχει τα 3/5 των μελών τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα μέλη των επιτροπών.
Με λίγα λόγια με άλλο νόμο, της απλής αναλογικής, διεξήχθησαν οι Δημοτικές Εκλογές και με άλλο νόμο θα διοικηθούν οι Δήμοι. Αυτή είναι η Δεξιά. Δεν την θέλει την απλή αναλογική.

Κατά πληροφορίες ετοιμάζει νόμο για τη διεξαγωγή των επόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών , ο οποίος θα αλλοιώνει πλήρως τη βούληση των πολιτών. Εύχομαι , χωρίς να το ελπίζω, οι πληροφορίες να είναι λάθος.

H Δεξιά ήταν και παραμένει η ίδια. Δεν αλλάζουν παρότι ζούμε στη Κοινωνία της Πληροφορίας και στη Ψηφιακή εποχή. Ήθελαν, θέλουν και θα θέλουν με ποσοστά μειοψηφίας να έχουν την απόλυτη εξουσία μόνοι τους.
Σήμερα, και όχι τυχαία , σας ενημερώνουμε για τα ποσά που εισέπραξαν εταιρείες, προμηθευτές και εργολάβοι από 1-9-2014 έως 31-08-2019. Στη πενταετία Δημαρχίας του κ Αποστολάκη.
Παρακαλώ δείτε το παρακάτω πίνακα.

 

11.100.000Δαπάνες για καύσιμα , δικαιούχοι 7 
21.075.221εταιρεία 1που πληρώθηκε από το ΦΟΣΔΑ
3454.386συντήρηση και λειτουργία βιολογικών καθαρισμών
4387.215εργολάβος , ύδρευση ηλεκτρικά 
5366.008εταιρεία για σκουπίδια   
6350.405εργολάβος χωματουργικών  
7229.395γεωπόνος    
8221.460αλουμινοσιδηροκατασκευές   
9202.387εργολάβος χωματουργικών  
10192.767αλουμινοσιδηροκατασκευές   
11182.374εργολάβος χωματουργικών  
12165.000γεωπόνος    
13162.540εργολάβος , ύδρευση, αποχ, άδρευση, ηλεκτρικά
14146.495εργολάβος , ύδρευση, αποχ, άδρευση, ηλεκτρικά
15127.398εργολάβος χωματουργικών  
16121.136εργολάβος χωματουργικών  
17111.767αλουμινοσιδηροκατασκευές   
18109.959εργολάβος , ύδρευση, αποχ, άδρευση, ηλεκτρικά
1996.782εργολάβος χωματουργικών  
2095.772γεωπόνος    
2189.880γεωπόνος    
2285.935εργολάβος χωματουργικών  
2384.617εργολάβος χωματουργικών  
2483.748εταιρεία 2που πληρώθηκε από το ΦΟΣΔΑ
2583.493εργολάβος χωματουργικών  
2652.896ηλεκτρικά, υδραυλικά  
2738.692προμηθευτής για σκουπίδια  
ΣΥΝΟΛΟ6.417.728Ευρώ.    

Από το πίνακα προκύπτει ότι 33 τον αριθμό εταιρείες, προμηθευτές και εργολάβοι εισέπραξαν
το τεράστιο ποσό των 6.417.728 ευρώ.

Να σας ενημερώσω ότι το ποσό για αυτούς τους 33 είναι μεγαλύτερο . Το ποσό αυτό έχει προκύψει από τα μέχρι στοιχεία , τα οποία έχω επεξεργαστεί. Σε κατάλληλο χρόνο θα υπάρξουν δημοσιεύσεις άρθρων με ολοκληρωμένες τις δαπάνες.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Βέβαια όποιος ή όποιοι έχουν το πολιτικό ανάστημα και το πολιτικό θάρρος να αμφισβητήσουν τις δαπάνες αυτές θα πάρουν την απάντηση η οποία τους αρμόζει. Το βήμα διαλόγου είναι εδώ.

Για να είμαι ειλικρινής απέναντι σας, αγαπητοί αναγνώστες , σας ενημερώνω ότι η δημοσίευση τούτων των δαπανών παραμονή της ημέρας εκλογής νέου Προεδρείου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας μόνο τυχαία δεν είναι.

Είναι πλην των άλλων κραυγή αγωνίας για το σεβασμό του Δημοσίου Χρήματος. Είναι έκκληση σε όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβουν τις ευθύνες που αναλογούν στο καθένα ξεχωριστά να σταματήσουν αυτή την προκλητική και ανελέητη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Δεν είναι δυνατόν τέτοια τεράστια ποσά να πηγαίνουν σε πολύ λίγα άτομα ή εταιρείες. Οι πάντες γνωρίζεται ότι το αναπτυξιακό έργο ήταν σχεδόν μηδενικό.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το 80% τουλάχιστον αυτών των δαπανών έγιναν με απευθείας αναθέσεις.

Η μείζονα αντιπολίτευση ήταν πολιτικά ανύπαρκτη. Δεν έπαιξε το θεσμικό της ρόλο ούτε στοιχειωδώς ανεκτά. Ο Λιάπης και ο Μωραΐτης έδωσαν τον αγώνα τους.

Καλώ τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους να βάλουν φρένο σε αυτή τη πολιτική. Τους ενημερώνω ότι επί πέντε χρόνια μέσα στο ΔΣ ο Δήμαρχος στα δύσκολα πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα. Αντί να απαντάει επί της ουσίας οδηγούσε σε ανούσια αντιπαράθεση επί διαδικαστικών θεμάτων. Μην πέσετε στη πολιτική του αυτή παγίδα.

Επίσης σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ υπήρχε θέμα , αναμόρφωση προϋπολογισμού. Τις περιπτώσεις φορές το θέμα δεν κουβεντιαζόντανε καθόλου. Ένα μεγάλο κομμάτι στο παιχνίδι όμως των απευθείας αναθέσεων εκεί παιζόταν. Θα επανέλθω με ξεχωριστό άρθρο.

Δεν ξέρω πως θα πολιτευτεί ο φίλος μου σε προσωπικό επίπεδο Τάκης Βίτσας, αρμόδιος για τα Οικονομικά. Τον έχω ενημερώσει πολύ νωρίς ( εκτίμησα και επαληθεύτηκα από τον Ιούνιο ότι αυτή την αρμοδιότητα θα του έδινε ο Δήμαρχος και του το είπα) αν ακολουθήσει την πολιτική αυτή θα με βρει σφοδρά απέναντι.

Σε αυτούς που λένε και διαδίδουν άθλιες αθλιότητες εναντίον μου κρυπτόμενοι πίσω από τη φασιστική κουκούλα της ανωνυμίας σας πληροφορώ και τους πληροφορώ τους γνωρίζω έναν -έναν.

Τους λέω γράψτε και πείτε ότι θέλετε οι αθλιότητες σας δεν με αγγίζουν. Τούς υπενθυμίζω όμως ότι, Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και ότι δεν πρόκειται να υποστείλω τη σημαία του αγώνα, μη λογαριάζοντας χρόνο, χρήμα και κινδύνους. θα το πάω μέχρι τέλους.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

*Μαθηματικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button