ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ερωτήματα για την ανάθεση έργου στον ΒΙΟΚΑ Βόνιτσας

Τον διαχειριστικό  και οικονομικό έλεγχο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας από συστάσεως του μέχρι σήμερα, ζητά με νέα ανακοίνωσή του ο δραστήριος μαθηματικός Κώστας Τριαντακωνσταντής, με αφορμή, όπως ο ίδιος αναφέρει, αυτή τη φορά την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία , του έργου της λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Βόνιτσας  και όχι στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ συνεχίζει και με ερωτήματα για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Αναλυτικά στο άρθρο του αναφέρει:


Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αγαπητοί  Αναγνώστες

H  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας συνεδρίασε την 21η Απριλίου 2018 με παρόντα τα πέντε μέλη της , Δήμαρχο Αποστολάκη Γεώργιο ως Πρόεδρος της, τη κ Πανταζή Παναγιώτα, το κ Προδρομίτη Σωτήρη, το κ Φραδέλο Κων/νο και το κ Λιάπη Νικόλαο. Απουσίασαν δύο μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  ο κ Στούπας Θεόδωρος και ο κ Κασόλας Αθανάσιος.

Το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν :

«Περί ανάθεσης  εργασιών επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ΒΙΟ.ΚΑ Βόνιτσας»

Την λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (Βόνιτσας και Παλαίρου) έχει αναλάβει μία εταιρεία με έδρα την Άρτα η οποία  λαμβάνει 3100 ευρώ το μήνα ανά  μονάδα δηλαδή 6.200 ευρώ το μήνα.

Να υπογραμμίσω,  την εταιρεία δεν τη γνωρίζω και η κριτική μου αφορά τη πολιτική του Δημάρχου και της Δημοτικής του ομάδας. Δεν αφορά την εταιρεία.

Οι πάντες γνωρίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει δύο χημικούς  μηχανικούς  τη κ Φιώρου και τη κ Μπουρδάρα. Δύο στελέχη κατεξοχήν επιστημονικά κατάλληλα για τη λειτουργία  και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου μας.  Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας είναι πιστοποιημένη. Η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας έχει αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για το έργο της αποχέτευσης του Μύτικα, του Δήμου Ξηρομέρου.

Ερώτημα πρώτο.  Γιατί η λειτουργία και η συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου δόθηκε  με συνοπτικό διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία; Στο διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μία εταιρεία. ( AΔΑ ΩΨΒΛΩ6Ζ-77 Ο)

Ακολουθεί απόσπασμα της απόφασης με αριθμό 71/2018 της Οικονομικής Επιτροπής του 7ου Θέματος που αναφέρω παραπάνω.

Τα στοιχεία είναι από τη διαύγεια του Δήμου με ΑΔΑ (68ΣΞΩ6Ζ-ΩΗ9).

Στη συνέχεια την 26η -06-2018 μεταξύ Δημάρχου και εταιρείας υπογράφεται  το συμφωνητικό  ( ΑΔΑ 6ΑΡΜΩ6Ζ-Ν5Ο) εργασίες επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ΒΙΟ. ΚΑ Βόνιτσας αξίας 18.352 ευρώ  με ΦΠΑ.

Παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες, 12 Απριλίου έγινε το βραχυκύκλωμα, 21 Απριλίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή  , 26  Ιουνίου υπογράφεται το συμφωνητικό εκτέλεσης των εργασιών. Δηλαδή  2 μήνες και 14 ημέρες αργότερα !!!!!. Η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής αναφέρει την ανάγκη αποφυγής προβλημάτων υγείας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Ερώτημα Δεύτερο.  Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα επί 2 μήνες και 14 ημέρες αλλά και αργότερα που έγιναν οι εργασίες προφανώς ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ.  Λειτουργούσαν  και πως οι εγκαταστάσεις της επεξεργασίας των λυμάτων; Παρακαλώ  τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Ερώτημα Τρίτο. Ποιος παράγοντας προκάλεσε τη ζημιά, η παλαιότητα, η παρατεταμένη χρήση, οι συχνές πτώσεις της τάσης, οι διακοπές του ρεύματος , το τρωκτικό ( κουνάβι) ;  Παρακαλώ  τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Eρώτημα τέταρτο.  Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναφέρεται στο ΧΕΠ με ποια δημόσια ανακοίνωση έγινε και που δημοσιεύτηκε; Yπενθυμίζω σε κάποιους ότι οι Δημότες δεν είναι ηλίθιοι. Παρακαλώ  τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Eρώτημα πέμπτο. Ποιος ή ποιοι  από τη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου πιστοποίησαν τις εργασίες και με ποια στοιχεία;

Ερώτημα έκτο.  Διαφωνεί κανείς ότι έπρεπε να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ώστε το τρωκτικό να μην έχει την δυνατότητα να προκαλέσει αυτές τις βλάβες; ΟΥΔΕΙΣ   δεν ευθύνεται για αυτή τη παράλειψη; Παρακαλώ  τους αναγνώστες με κοινή λογική να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα ακολούθησαν τη πολιτική της παραχώρησης όλων σχεδόν των δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες.

Η συντριπτική πλειοψηφία έγινε με πανάκριβες και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις και ελάχιστες με διαγωνισμούς. Στην περίπτωση της λειτουργίας και της συντήρησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων του Δήμου κατά τη γνώμη μου αποτελεί και παράδειγμα κακής διοίκησης.

Διαθέτει δύο χημικούς μηχανικούς  ο Δήμος. Είναι ανεπίτρεπτο να μην τους αξιοποιείς στο αντικείμενο τους. Διαφωνώ κάθετα στη χρησιμοποίηση ιδιωτών ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,όπως είναι η αποχέτευση, η ύδρευση, η συλλογή και μεταφορά των σκουπιδιών κλπ.

Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ενημέρωση αυτή; Yπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι που να έχουν διαβάσει τη σύμβαση ; ( ΑΔΑ 6ΠΥΓΩ6Ζ-Μ68).

Αγαπητοί  Συνδημότες

Δεσμεύομαι σε λίγο χρονικό διάστημα να σας ενημερώσω για το συνολικό ποσό που έχουμε πληρώσει οι Δημότες στο τομέα συντήρησης των δικτύων ύδρευσης-αποχετεύσεως, φωτισμού από το 2013 μέχρι σήμερα.  Το ποσό ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Το παραπάνω αίτημα για Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο του Δήμου από συστάσεως του γίνεται άμεσο και επιτακτικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ_ -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button