ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τριανταφυλλάκης: “Δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου – φαινόμενα “κανιβαλισμού δεν μας τιμούν”

Ψυχραιμία συνιστά, μέσω Facebook, ο ιατρός και Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μετα την εκδρομή της ενορίας του Αγίου Νικολάου Αστακού στο Αγίους Τόπους (Ισραήλ). Υπογραμμίζει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου και τονίζει: “Τέλος, τα φαινόμενα «κανιβαλισμού» έναντι συμπολιτών μας, που προσφάτως ταξίδεψαν, δεν μας τιμούν σαν κοινωνία και θα παρακαλούσα να εκλείψουν”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (τηλέφωνο: +302105212000):
για όσους πιθανόν ήρθαν σε επαφή με τον κορονοϊό (εκδρομείς, μεταφερόμενοι πληθυσμοί κτλ) αυτό που συστήνετε είναι το health monitoring (αυτόπαρακολούθηση της υγείας τους, συμπτώματα, συχνή θερμομέτρηση, τήρηση κανόνων υγιεινής και προφύλαξης). Σε περίπτωση που υπάρχει ύποπτο κρούσμα συστήνεται η επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στον Δήμο Ξηρομέρου. Επειδή ο ιός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα δεν αποκλείεται στα πλαίσια ενδημίας ή επιδημίας να έχουμε κρούσμα και στην περιοχή μας.
Απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός. Τήρηση των οδηγιών και ενημέρωση των υπεύθυνων αρχών.

Τέλος, τα φαινόμενα «κανιβαλισμού» έναντι συμπολιτών μας, που προσφάτως ταξίδεψαν, δεν μας τιμούν σαν κοινωνία και θα παρακαλούσα να εκλείψουν.

Είμαστε σε επαγρύπνιση και επικοινωνία”.

xiromeronews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button