ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Τριανταφυλλάκης: «Η φύση δεν αστειεύεται και «εκδικείται» τους πρόχειρους, επιπόλαιους και εγκληματικούς σχεδιασμούς»

Μεγάλες ζημίες άφησε πίσω της η κακοκαιρία στον δήμο Ξηρομέρου

Τα ξημερώματα Κυριακής, ο Δήμος Ξηρομέρου χτυπήθηκε από έντονη νεροποντή, όπου σε λίγα λεπτά της ώρας είχαμε τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε Αστακό, Αρχοντοχώρι, Βάρνακα, Κανδήλα, κάμπο Αλυζίας, κάμπο Κεφαλόβρυσου – Πηγάδια.


Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με ανάρτηση στα social media τόνισε πως «Η φύση δεν αστειεύεται και «εκδικείται» τους πρόχειρους, επιπόλαιους και εγκληματικούς σχεδιασμούς» σημειώνοντας πως έχουν γίνει «τραγικά λάθη στην χωροθέτηση και στην κατασκευή»

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του δημάρχου Ξηρομέρου:

Η φύση δεν αστειεύεται και «εκδικείται» τους πρόχειρους,επιπόλαιους και εγκληματικούς σχεδιασμούς.

Τραγικά λάθη στην χωροθέτηση και στην κατασκευή.

Έργα που έχουν στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στους δημότες είναι είτε μη λειτουργικά (Βιολογικός Αστακού και Αποχετευτικό Σύστημα),είτε έχουν τεράστιες αστοχίες (Οδοποιία Δρογοβίτσας, Βάρνακα).

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων παρακαλείσθε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμος Ξηρομέρου εξέδωσε ανακοίνωση:

«Σήμερα ξημερώματα Κυριακής, ο Δήμος Ξηρομέρου χτυπήθηκε από έντονη νεροποντή, όπου σε λίγα λεπτά της ώρας είχαμε τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα σε Αστακό, Αρχοντοχώρι, Βάρνακα, Κανδήλα, κάμπο Αλυζίας, κάμπο Κεφαλόβρυσου – Πηγάδια.

Από την πρώτη στιγμή του έντονου φαινομένου, η πολιτική προστασία του Δήμου μας και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, έκαναν όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνταν, για να ελαττώσουν όσο ήταν δυνατόν τις συνέπειες της έντονης νεροποντής.

Στην Αλυζία το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον χείμαρρο του Βάρνακα που ξεχείλισε σε σημεία μέσα στον κάμπο της Αλυζίας, αλλά και στην Παλιόβαρκα που καταλήγει. Εδώ είναι απαραίτητο να γίνει ένα τεχνικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να διευθετηθεί καλύτερα ο χείμαρρος.

Στον Αστακό μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του βιολογικού, όπου έχει αποδεχτεί πολλές φορές από την πραγματικότητα και όχι επειδή το λέμε εμείς, ότι η χωροθέτηση ήταν εντελώς λαθεμένη και άστοχη, με αποτέλεσμα οι συνεχείς ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά που έχουμε μία μεγάλη νεροποντή και γι αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Η χωροθέτηση ήταν τέτοια, κυριολεκτικά μέσα στο ρέμα, που σήμερα για να προστατευτεί ο βιολογικός του Αστακού, απαιτείται η κατασκευή στο σημείο ενός μεγάλου και κοστοβόρου αντιπλημμυρικού έργου.

Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη, ότι οι χωροθετήσεις είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που θα πρέπει να γίνεται από αυτούς που έχουν την σχετική ειδική γνώση, με επιστημονικά και μόνο κριτήρια και όχι πρόχειρα και επιπόλαια με πρωτοβουλίες αιρετών.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με την λάθος χωροθέτηση των σφαγείων Αστακού, όπου βρίσκονται και αυτά χωροθετημένα μέσα στο ρέμα.
Λάθη και επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνεται να μην τις βρεις μπροστά σου στο μέλλον.

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το κεντρικό κράτος, θα πράξει ότι απαιτείται για να την αντιμετώπιση αυτών των ζημιών που συνέβησαν στα όρια του Δήμου μας.».

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button